MGK'da Suriye masaya yatırıldı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda, Suriye'deki çatışma ortamının bölge ve ülke güvenliği açısından oluşturduğu tehditler, Türkiye'nin aldığı tedbirler ve ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabaların gözden geçirildiği bildiril

MGK'da Suriye masaya yatırıldı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda, Suriye'deki çatışma ortamının bölge ve ülke güvenliği açısından oluşturduğu tehditler, Türkiye'nin aldığı tedbirler ve ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabaların gözden geçirildiği bildirildi.

Çankaya Köşkü'ndeki toplantının ardından yayımlanan bildiride, halkın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğünü belirtilerek, "Bu kapsamda ilave olarak alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.

MGK'da, Suriye'de süregiden çatışma ortamının bölgenin ve Türkiye'nin güvenliği açısından oluşturduğu tehditler ve bunlara karşı Türkiye tarafından alınan tedbirlerle ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabaların gözden geçirildiği ifade edilen bildiride, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin durumu ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların incelendiği vurgulandı.

Bildiride, toplantıda ele alınan diğer konulara ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki önemli siyasi gelişmeler, demokratik geçiş sürecinde bulunan ülkelerde yaşananlar ile bu ülkelerle ilişkilerimiz değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Ortadoğu barış sürecindeki son gelişmeler üzerinde de durulmuştur.

Irak'ta gelinen son durum mütalaa edilmiş, artan şiddet ve terör eylemlerinden duyulan endişe dile getirilerek, istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi amacıyla bu ülkeye yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Toplantıda, son olarak, Doğu Akdeniz'in güvenliği konusu görüşülmüştür."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler