Mecliste olağanüstü toplantı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada "28 Ağustos'ta Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağıracağız. Bununla ilgili iş ve işlemlere başladık." ifadelerini kullandı.YSK Başkanı Sadi Güven, akşam saatlerinde Meclis'e gelerek, Çiçek ile makamında bir a

Mecliste olağanüstü toplantı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada "28 Ağustos'ta Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağıracağız. Bununla ilgili iş ve işlemlere başladık." ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Sadi Güven, akşam saatlerinde Meclis'e gelerek, Çiçek ile makamında bir araya geldi. Güven, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e takdim etti.

YSK'nın Cumhurbaşkanı seçimini başarıyla gerçekleştirdiğini ifade eden  Çiçek, Güven'e teşekkür etti.

Bundan sonra cumhurbaşkanlarını halkın seçeceğini belirten Çiçek, "Yurt dışında ilk kez oy kullananlara tecrübe oldu. Zorluklar ya da beklenenin  altında gerçekleşme oldu ama gerekli değerlendirmeleri yapıp, bugünkü zorlukların  bir kısmını genel seçimde büyük ölçüde aşmış olacağız" diye konuştu.

Bundan sonra Anayasa, İçtüzük ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun  kendilerine verdiği yükümlülükleri yerine getirmeye çalışacaklarını anlatan  Çiçek, "Sizin işiniz bitti, şimdi bizim görevimiz başlıyor. 28 Ağustos'ta  Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağız. Bununla ilgili iş ve işlemlere başladık. İşin bu kısmını da 28 Ağustos'ta biz tamamlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset