Meclis'te büyük rezillik

 TBMM Genel Kurulu’nda 6 vekilin sahte oy pusulası verdiği ortaya çıktı. Daha sonra tasarı maddelerinin oylamasında AKP’li Muhyettin Aksak’ın Genel Kurul’da olmamasına karşın oy kullandığı belirlendi. TBMM Genel Kurulu’nda finansal kiralamaya yeni düzenle

Meclis'te büyük rezillik

 

TBMM Genel Kurulu’nda 6 vekilin sahte oy pusulası verdiği ortaya çıktı. Daha sonra tasarı maddelerinin oylamasında AKP’li Muhyettin Aksak’ın Genel Kurul’da olmamasına karşın oy kullandığı belirlendi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda finansal kiralamaya yeni düzenleme getiren yasa tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerin ardından tasarının maddelerine geçilmesi oylamasında “sahte oy krizi” çıktı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, muhalefet ile iktidar arasında sabaha kadar süren tartışmalarda önce yoklamada 6 vekilin sahte oy pusulası kullandığı ortaya çıktı. Daha sonra tasarının maddelerine geçilmesine ilişkin yapılan oylamada AKP’li Muhyettin Aksak’ın Genel Kurul’da olmamasına karşın oy kullandığı belirlendi. Böylece 184 olan toplantı yeter sayısı sağlanamayınca görüşmeler yarıda kaldı.
 
Tasarının tümü üzerine yapılan görüşmelerin bitmesinin ardından MHP milletvekilleri tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesi için önerge verdi. MHP önerge talebinin oylamaya sunulmasından önce yoklama talebinde de bulundu.
 
Yapılan yoklamada Başkanlık Divanı’na sunulan pusulalarda isimleri olmasına karşın 6 AKP milletvekilinin salonda olmaması üzerine “sahte oy” tartışması çıktı. CHP ve MHP milletvekilleri Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’a, bu konuda nasıl bir uygulama yapacağını sordu. Sağlam, kimlerin kimler yerine imza attığının tespitinin mümkün olmadığına işaret etti. MHP ise TBMM Genel Kurulu’nda olmamasına karşın isimleri adına sahte imza verilen vekilleri Ali Aşlık, Mustafa Kabakçı, Sermin Balık, Mehmet Öntürk, Nihat Zeybekçi ve Canan Candemir Çelik olarak açıkladı. Tartışmalar sürerken Sağlam, maddelere geçilmesini oylamaya sunacağını söyledi. Bu arada MHP, tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesine ilişkin verdiği önergeninin oylamasının açık oyalama şeklinde yapılması için yeni bir önerge verdi. Sağlam, daha sonra açık oylama yaptı. Sağlam, oylamanın ardından oylamaya ilk olarak açık oylama isteminde bulunan üyelerden başlanacağını ve üyelerden en az 15’inin Genel Kurul salonunda bulunmaması veya oylamaya katılmaması halinde açık oylama isteminin düşeceğini söyledi. Kriz nedeniyle Genel Kurul 03.35’e kadar çalıştı.
 
VEKİLLER İSYAN ETTİ
 
“Sahte oy” kullanıldığı ortaya çıkınca CHP ve MHP’li vekiller Twitter üzerinden “TBMM’de sahte oy rezilliği” etiketiyle çok sayıda twit attı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bunu yapanlar ne demokrat olabilir, ne de Müslüman” dedi. CHP’li Özgür Özel “Pusula ile oy kullanan 6 AKP vekilinin aslında Meclis’te bulunmadığı, birilerinin onların yerine oy attığını yakaladık” diye twitt atarken MHP’li Sinan Oğan da “AKP’yi sahte oy kullanırken suçüstü yakaladık” diye mesaj gönderdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset