Meclis'e karkas et getirdi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et ve Balık Kurumu’nun depolarında bulunan etlerin piyasaya sürülmemesini ve sığır etine at, eşek ve domuz eti karıştırılmasını Meclis’e getirdiği karkas etle protesto etti.Öğüt, Meclis’te düzenlediği basın toplantısın

Meclis'e karkas et getirdi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et ve Balık Kurumu’nun depolarında bulunan etlerin piyasaya sürülmemesini ve sığır etine at, eşek ve domuz eti karıştırılmasını Meclis’e getirdiği karkas etle protesto etti.

Öğüt, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında sığır etine at, eşek ve domuz eti karıştırılarak satıldığını belirterek, “Çünkü et pahalı, vatandaş alamıyor. Domuz etinin kilosu 3.5 lira, ete katıp satıyor. Tarım Bakanlığı at, eşek ve domuz eti karıştıran firmaları teşhir etmiş. Bu kadar kaçak ve kalitesiz etin yanı sıra at, eşek, domuz etini vatandaşa yediren ve onu denetlemeyen anlayış ne yazık ki Et Balık Kurumu’ndaki depolarda bulunan etleri piyasaya sürmüyor” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın depolardaki etlerin fakirlere dağıtılmasını teklif ettiğini belirten Öğüt, “Bizim yerli köylümüzün ürettiği kaliteli eti depolarda tutuyorsunuz, vatandaşa pahalı et yediriyorsunuz. Çünkü ithal etin fiyatı düşmesin istiyorsunuz. Etimizi mundar etmeden, Et Balık Kurumu’ndaki etleri piyasaya sürün” diye konuştu.

Yanında getirdiği kancaya asılmış karkas eti gösteren Öğüt, “Bu benim köylümün kaliteli, tertemiz, organik etidir. Bu eti kaçak etlerle, domuz etleriyle mundar ettiler. Sayın Başbakan bu işe el koymanızı istiyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset