Meclis kürsüsüne 'Terörist İsrail' pankartı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gazze'de yaşanan insanlık dramı hakkındaki gündem dışı konuşma yaptı. Kürsüye, boynunda Filistin atkısı ile çıkan İçten, kürsünün ön b

Meclis kürsüsüne 'Terörist İsrail' pankartı
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gazze'de yaşanan insanlık dramı hakkındaki gündem dışı konuşma yaptı.
 
Kürsüye, boynunda Filistin atkısı ile çıkan İçten, kürsünün ön bölümüne de üzerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunan ve "Israel Terrorist" yazan pankart koydu. Konuşmasını Filistin şehitlerine adayan İçten, sonun da şehitler için Fatiha okudu.
 
Filistin'in herkesin kanayan yarası olduğunu kaydeden İçten, "Mazlum çocuklar, insanlar terörist İsrail'in zulmünden dolayı bir bir Allah'a kavuşurken, insanlığın vicdanı ölmeye devam ediyor" diye konuştu.
 
Filistin'de yaşananlara duyarsız kalanların utanması gerektiğini belirten İçten, "Hala İsrail'e terörist diyemeyen korkaklar ve alçaklar utanın" ifadesini kullandı.
 
HDP Mardin Milletvekili Erol Dora Midyat İlçesi'nin, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Artvin'in Damar köyünün sorunlarına ilişkin gündem dışı konuşmalar yaptı.
 
"Şimdi hedefte polisler var"
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yerinden söz alarak, Kadir gecesinin tüm İslam alemine huzur getirmesini diledi.
 
Emniyetteki operasyonlara değinen ve çok sayıda polisin gözaltına alındığını belirten Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bu, 17 Aralık operasyonunun misillemesi olarak değerlendirilmektedir. Biz 7 yıl önce Ergenekon ile başlayan Balyoz ile devam eden ve diğer bir çok hukuksuz davayla, askerlere, aydınlara, gazetecilere, konuşan herkese yönelik olarak yürütülen o bu hukuksuz uygulamanın, yargılamanın, soruşturmanın, kovuşturmanın nasıl siyasi olduğunu ifade etmişsek, bugün bunun da siyasi olduğunu ifade ediyoruz. Sadece özne değişmiştir. O zaman hedefte askerler ve aydınlar vardı, şimdi hedefte polisler var. Ama fark etmeyen bir şey var, iki soruşturmanın da kovuşturmanın da arkasında Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Biz o gün o hukuksuzluğa nasıl karşı çıkıyorsak, bugün de bu hukuksuzluğa aynı şekilde karşı çıkmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler