Mazot 1.5 TL olacak!

Seçim kampanyasını ünlü reklamcı Ali Taran’a emanet eden CHP’de kampanya için düğmeye basıldı. Kampanyada yoksul aileye maaş, emekli maaşlarında artış ve iki ikramiye, asgari ücretin vergiden muaf tutulması, çiftçiye mazotun 1.5 lira olması gibi vaatler y

Mazot 1.5 TL olacak!

Seçim kampanyasını ünlü reklamcı Ali Taran’a emanet eden CHP’de kampanya için düğmeye basıldı. Kampanyada yoksul aileye maaş, emekli maaşlarında artış ve iki ikramiye, asgari ücretin vergiden muaf tutulması, çiftçiye mazotun 1.5 lira olması gibi vaatler yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU ALİ TARAN İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu İstanbul’da, seçimlerde partisinin reklam kampanyasını yürütecek olan Ali Taran ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Ali Taran’a ilettiği, CHP’nin seçim vaatlerinin başlıklarına Habertürk'ten Düzgün Karadaş ulaştı.

CHP’nin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağı seçim vaatlerinden bazıları şöyle:

YOKSUL AİLE

Yoksul aileler Aile Sigortası kapsamına alınacak, her aileye en az 720 lira maaş bağlanacak. Ailede kişi sayısı arttıkça bu para da artacak.

EMEKLİ

Emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Emekli aylıkları için intibak yasası çıkarmayı, emekli maaşlarını, gıda ürünlerinin enflasyonuna göre arttırmayı ve en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkarmayı vaat ediyor.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretlilerin maaşlarından kesintiye son verilecek. Asgari ücret 1200 liranın üzerine çıkarılacak.

MAZOT 1.5 LİRA

Çiftçinin kullandığı mazot 1.5 lira olacak.

ÜCRETSİZ KREŞ

Çalışan ya da çalışmayan, bütün ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim ücretsiz olacak.

YURT

Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu 1 yıl içinde çözülecek, üniversite harçları kaldırılacak.

UCUZ KONUT

Asgari ücret alan vatandaşların bile sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmaları sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler