Mahitapoğlu: 'Türkiye her alanda...'

Hanefi Mahitapoğlu Trabzon’da önemli çalışmaların hep içinde oldu.  MÜSİAD Trabzon  kurucu üyelerinden ve son 2 dönem  başkanlık görevini de yürüttü.  Türkiye'nin en köklü ve güvenilir sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı

Mahitapoğlu: 'Türkiye her alanda...'

Hanefi Mahitapoğlu Trabzon’da önemli çalışmaların hep içinde oldu.  MÜSİAD Trabzon  kurucu üyelerinden ve son 2 dönem  başkanlık görevini de yürüttü.  Türkiye'nin en köklü ve güvenilir sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı görevini de halen yürütüyor. 2015 seçimleri için de Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Mahitapoğlu ile niçin aday olduğunu ve bu süreci değerlendirmesini  istedik.

Bizler Hanefi Mahitapoğlunu iş hayatından ve  STK lardaki çalışmalarınıdan tanıyoruz ? Bize kendinizi daha yakından tanıtırmısınız?

Eğitimci, iş adamıyım. 1954 Trabzon Çaykara doğumluyum. 1975 yılından beri Trabzon'da bulunuyorum. 1979 yılında arkadaşlarımızla birlikte Türkiye genelinde milli manevi ve kültürel değerlere katkı sağlayan Araştırma ve Kültür Vakfını(AKV) kurduk. Bu vakıf bünyesinde kurulmuş olan (SEKAM) Sosyal Araştırmalar Merkezi “Gençlik Araştırma ,, Raporuna proje koordinatörlüğü yaptım. Gençliğin ahlak ve zaaflarını açığa çıkartan bu proje, değişik zamanlarda panel ,konferans marifetiyle halkla paylaşıldı ve ilgili kurumlara referans olması için(Gençlik ve Spor Bakanlığı) takdim edildi. AKV ve SEKAM’ ın çalışmaları halen devam etmektedir. 2003 Yılında 1950’li yıllarda Türkiye’deki kültürel yozlaşmayı önlemek ve İmam-Hatip Okullarını ihya etmek maksadıyla kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin Trabzon Şubesini yine arkadaşlarımla birlikte kurduk, kurucu başkanlığını yaptım. Halen Trabzon şube başkanlığı görevini devam ettirmekteyim. İlim Yayma Cemiyetine Trabzon’da iki yurt kazandırdık. Üniversite öğrencilerine hem barınma ve hem kültürel değer kazandıran bu yurtlardan bugüne kadar yüzlerce öğrenci faydalandı. 2005 yılında, Türkiye’de iş dünyasına Anadolu’nun sesi olan ve Ticari anlayışa ahlaki boyut kazandırmaya çalışan MÜSİAD’ın Trabzon Şubesinin kurucuları arasında yer aldım ve 2010-2014 yılları arasında başkanlık görevinde bulundum.

Önemli projeler yer aldınız. Siyasete girmeye nasıl karar verdiğiniz? Kararınızda ne etkili  oldu?

Türkiye’de 12 yıldır süren milletin davasının iktidar yürüyüşüdür.  Bende bu davanın bir neferi olmak istiyorum. Bu güne kadar emeği geçen bu davanın kurucusu Genel Başkanımız,Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğluna, bu yolda emek harcayan dava arkadaşlarımıza,rahmeti rahmana kavuşan teşkilat mensuplarımıza, üyelerimize ve oylarıyla Ak Partiyi  destekleyen tüm halkımıza minnet ve şükranlarımızı sunmak isterim.

Özellikle Trabzon’umuzun değerlerinden olan Hanefi Saran ve Mustafa Cumhur’u da rahmetle anıyorum.

Türkiye 100 yılda bir yaşanabilecek bir süreçten geçiyor. Geldiğimiz bu tarihi kavşakta Türkiye’ye ya yeniden tarihi misyonuyla buluşup küresel bir aktör olacak yâda koalisyon hükümetlerini elinde enerjisini boşa harcayacak.

2015 seçimlerinde Türkiye’nin ayağı tökezlememeli, yeni Türkiye yürüyüşü akamete uğramamalıdır.

Eski Türkiye, milletle, milletin tarihi ile, milletin değerleri ile kavgalı idi. Yeni Türkiye ise tüm hedeflerini, planlarını milletle birlikte milletin değerlerinin yeniden ayağa kaldırılması çabasıdır.

Yeni Türkiye kavramı bir slogan, içi boş bir kavram değildir. Kökü mazide olan, Üstad Cemil Meriç’in anlatımı ile; Muhteşem bir Maziyi daha Muhteşem bir geleceğe taşıma idealidir. Özetle yeni Türkiye;  milletle birlikte, millete hizmettir.

İlk gençlik yıllarımdan bu güne kadar, hayatımın tamamını, millete hizmetle geçirmeye çalıştım. Hakkın değerlerini tüm dünyada söz sahibi olması, tüm insanlığın, mazlumların, derdine deva olmasını yegane misyon bildim. Bundan sonrada bileceğim tek misyon budur. Biz AK Parti’de siyaset yapmaya başlamakla, ilkelerini, davasını, misyonunu paylaştığımız, fiilen de içinde olduğumuz davada, aktif çalışmaya kararı verdik.

Sivil toplum örgütlerinde verdiğimiz hizmetlerde misyonumuz; Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın, çizdikleri dava ve misyonunun hayata geçirilmesi idi. Şimdi de aynı misyonu Ak  Partimizde siyaset yoluyla hayata geçirmeye çalışacağız.

Yeni Türkiye davası, bu davaya inanmış insanların arkalarına bakmadan, ne bedel ödeyeceklerini düşünmeden millet için bir mum gibi kendini feda etme davasıdır.

Makamlar, mevkiler dava adamları için sadece hizmete vesiledir. Asla gaye değildir. Makamı gaye gören makama esir olur.

Geldiğimiz bu dönemeçte, siyasette hizmet edebileceğimi düşünüyorum. Elbette bu işi en iyi ben yaparım iddiası ile hareket etmiyorum. Şehrin dinamikleri olan teşkilatlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, basınımız, kanaat önderlerimiz ve şehri her köşesindeki insanlarımızla birlikte istişare yapacağız. Ben bunu bir hizmet anlayışı ve bir şuur olarak görüyorum.

Trabzon'daki Ak Parti teşkilatın gücünü nasıl görüyorsunuz?

Çevreden bize gelen teşvikler yoğunlaşınca dedik ki Trabzon'daki il ve ilçe teşkilatlarının tasvip etmediğimiz siyasi hareket içersine girmeliyim. Onun için tek tek bütün ilçe teşkilatlarını ziyaret ettik. İlçe başkanlarını ziyaret ettik. Kendi kanaatlerini aldık. Aldığımız bu kanaatler sonunda bizim siyaset içersinde bulunmamızın makul olduğunu ifade ettiler. Teşkilatların desteklemediği, tabanı olmayan bir siyasi hareketin içersinde olmak istemem. İlerde alacağımız kararlar onların da destekleriyle önemli kararlar olacaktır.Ak Parti siyaseti iyi dizayn ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 71 oy almanın arkasındaki temel güç teşkilatlardır. Bu rakam Trabzon'un siyasete bakıştaki gücünü ortaya koyuyor.

Kadın kolları kongresine katıldım. Kadın kollarımız çok bilinçli ve sorumluluk yüklenebilecek şekilde çalışıyor. Ve sizin diyaloglarına cevap verebilecek bir formda duruyor.

Gençler ise dinamik heyecanlı. Gençlik kolları kongresine gittik. Oradaki heyecan bizi gençlik yıllarımıza götürdü. Ve siyasetin olguluğu içersinde bu gençlerimiz pişmiş durumda. Hem sorumluluklarının farkındalar hem de gençlik heyecanlarını yaşıyorlar. Ben böyle bir gençliğin içersinde olmayı çok arzu ederdim.

Teşkilatlarımızdaki insanlar küçük problemleri sorun yapmadan büyük fotoğrafa bakarak çalışıyorlar. Bu büyük fotoğrafa bakarak çalışmak siyasal olgunluğun ifadesidir. Ben karşımda 12 yılda yetişmiş, olgunlaşmış bir siyasi organizasyon gördüm. Böyle bir siyasi organizasyonda çalışmak bana heyecan veriyor. Bu teşkilat bu millete hizmet için kurulmuş bir teşkilattır. Bunun için emeği geçen herkese şükranlarını sunuyorum ve dua ediyorum. Allah razı olsun diyorum.

Ak Parti İl binasındaki aday adaylığınızı açıklarken size büyük bir destek vardı. Trabzon’un tanınmış iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de oradaydı?

Sağolsunlar ,Uzun süre sorumluluğumu paylaştığımız sosyal çalışmalarımızda bir çok projeyi ortak yürütmenin verdiği beraberlik anlayışıydı. Oradaki teveccüh sadece Hanefi Mahitapoğlu ismine verilen destek değil, Ak partili Hanefi Mahitapoğlu'na verilen bir teveccühüdür.

Trabzon'un sorunlarını iş hayatındaki  temel sorunları biliyorsunuz? Ankara'ya giderseniz bu sorunlara nasıl çözüm üreteceksiniz?

Biz siyasette temsil kabiliyetini Ankara'da etkili olacak isimlere vermemiz lazım. Buna çok dikkat etmeliyiz. Buradan parlamentoya her halükarda 6 tane vekil gönderilecek. Ama bu 6 tane vekili iyi seçmemiz lazım. Ankara'da çok etkin olabilmeleri gerekiyor. Biz bunu sırf milletvekili seçiyoruz diye yaparsak Trabzon'la ilgili çok fazla gelişme kaydedemeyiz. Gelecek beklentimiz de olmaz.

Görüyoruz Türkiye her alanda kuşatma altında. Türkiye'deki gezi olaylarının uzantıları hala bitmiş değil. Potansiyel olarak devam ediyor. Basit bir olaylarla bile ciddi tepkisel ortamlar oluşturuyorlar. Onun için Türkiye 2015 seçimlerinde kavşak noktasında. Seçimler çok önemli. İçerden ve dışarıdan bir takım güçlerin baskısı altında yaşıyoruz. Dışarıdaki güçlere karşı sağlıklı bir mücadele verebilmek için siyasal yapımızın çok kararlı olması lazım. Bunu çok önemsiyorum. Bu analizi iyi yapmak gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler