Loğoğlu'nun tepkisi Kılıçdaroğlu'nu çıldırttı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminden destek açıklamaları gelmişti. LOĞOĞLU: FEYZİOĞLU SAYGISIZLIK

Loğoğlu'nun tepkisi Kılıçdaroğlu'nu çıldırttı
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminden destek açıklamaları gelmişti.
 
LOĞOĞLU: FEYZİOĞLU SAYGISIZLIK ETTİ
 
Geçtiğimiz günlerde Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumunu yaptığı Başkent Kulisi programına konuk olan Faruk Loğoğlu, Feyzioğlu'nu hiç beklenmedik bir şekilde eleştirerek, "Feyzioğlu, bakımından artı ifade özgürlüğü bağlamında konuşabilir. Ama her yerde her şey söylenir mi? Hayır o da doğru değil. Feyzioğlu, süreyi az değil çok ama çok aşarak saygısızlık etti. Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı. Kılıçdaroğlu, konuşsa böyle konuşmazdı. Danıştay'ın açılışına bağlı, o sınırları gözeten, yargı bağımsızlığını vurgulayan bir konuşma yapardı. Orası siyasi bir kürsü değil. Dolayısı ile Feyzioğlu'nun yaptığı yanlıştı. Sayın Başbakan'a gelince bir noktada haklı. Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı'nda da söyledi, Feyzioğlu'nda da söyledi. Siyaset yapmak istiyorsanız bulunduğunuz mevkileri bırakın, o cübbeleri çıkarın. Konuşma tarzından da beden dilinden de bu konuşmanın öyle çok masum, siyasi olmayan bir konuşma olmadığı da açık" sözlerini kullanmıştı.
 
KILIÇDAROĞLU SİNİRLENDİ 
 
İşte Loğoğlu'nun bu ifadeleri parti yönetiminde büyük tepkiyle karşılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere parti yöneticileri Loğoğlu'nun sözlerine açıktan tepki gösterirken partide neden olduğu krizin de bu haftaki MYK'da değerlendirileceği kaydedildi.
 
Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine, "Bu konuda beni ezip geçmiştir. Bunu asla kabul etmiyorum. yaptığı birçok hatayı telafi ettim ama artık yeter" dediği öğrenildi.
 
İSTİFA EDECEKTİ 
 
Loğoğlu geçen yıl da Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye yaptığı ziyaret öncesinde "CHP'nin ABD ziyareti için muhatap bulamadık" ifadelerini kullanmıştı. Loğoğlu'nun bu açıklaması partinin yanı sıra ABD'de tepkiyle karşılanırken Amerikan Büyükelçisi, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya gelmişti.
 
Kılıçdaroğlu, Loğoğlu'na tepkisini ise Loğoğlu'nu görüşmenin dışında bırakarak göstermişti. Bu gelişmenin ardından ise Loğoğlu istifanın eşiğinden dönmüştü.
 
FEYZİOĞLU CHP'Yİ İSTİYOR
 
Metin Feyzioğlu'nun hedefinde CHP Genel başkanlığı olduğu iddia edildi. Bu konuda zemin yokladığı ama beklenen ilgiyi göremediği için, Danıştay'daki çıkışı yaptığı iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset