Kurtulmuş'tan Demirtaş’a sert cevap

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki terör saldırısına ilişkin iddialarına sert cevap verdi. Ordu’daki programlarına katılmak üzere Samsun Çarşamba Havaalanına gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Kurtulmuş'tan Demirtaş’a sert cevap
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki terör saldırısına ilişkin iddialarına sert cevap verdi.
 
Ordu’daki programlarına katılmak üzere Samsun Çarşamba Havaalanına gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ağrı’daki çatışmayla ilgili açıklamalarına, Kurtulmuş, son derece çirkin, yanlış ve yakışıksız bir değerlendirme olduğunu söyledi. Gelen bilgiler çerçevesinde Ağrı’daki saldırıda çok büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünün altını çizen Kurtulmuş, “Böyle bir şeyin gündeme getirilmesi, böyle bir sözün sarf edilmesi bile son derece yakışıksızdır, son derece çirkindir. Biz istiyoruz ki, artır Türkiye’de hiçbir yerde silahlar ateşlenmesin. Hiçbir yerde artık terörün diliyle, savaşın diliyle konuşulmasın. Ama maalesef buna karşı çıkanlar, bir takım provokasyon yapanlar olacak bunu da biliyoruz. Bu barış sürecinin tamamlanması Türkiye’nin ayaklarındaki prangalarından kurtulması demektir. Bunu istemeyen içerden ve dışarıdan bir takım unsurların olacağını biliyoruz. Bu tür provokasyonlar olabilir ama burada herkesin sağduyu ile davranması lazım Özellikle seçim arifesinde sayın Demirtaş ve bütün HDP’li arkadaşların da kullandıkları dillerine ciddi şekilde dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bu fevkalade uydurma, son derece yanlış, son derece yakışıksız bir değerlendirmedir. Allah korumuş, daha kötü şeyler olabilirdi. Bu yaralı askerlerimiz orada vefat edebilirlerdi, şehit olabilirlerdi. Dolayısıyla bundan sonra HDP’nin de bütün siyasilerinde üzerine düşen özellikle seçim atmosferinde Türkiye’deki tansiyonu düşürmektir. Provokasyona meyilli olan çevrelerin, grupların, provokasyon yapma niyetinde olanların bu tür yollara sapmasını engellemenin yolu da gerçekten barış dilini kullanmaktan geçiyor” dedi.
 
"O KADAR KÖTÜ Kİ..."
 
Daha sonra gazetecilerin, ‘Bu AK Parti’nin oylarını arttırmaya yönelik düzenlenmiş bir saldırı olduğu yönündeki iddialara ne diyorsunuz?’ sorusu üzerine Başbakan Kurtulmuş, “Neresinden bu lafı düzeltelim. Öyle yanlış, o kadar kötü bir değerlendirme ki bunun düzeltilecek hiçbir tarafı yoktur. Çözüm sürecine başlandığı zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir riski göze aldı ve büyük riski göze alarak, oyların düşme riskini göze alarak, o sürece başlandı ve başından itibaren şunu bir ilke olarak söylüyoruz. Çözüm süreci ne bir siyasi risk anlayışı ile ele alınabilir ne de bundan ‘bu süreci tamamlayalım da 3-5 puan fazla oyumuz artsın’ diyemezsiniz. Siyasi rant peşinde koşamazsınız. Bu, insani bir süreçtir. Evet siyasidir ama siyasi olmaktan öte insani bir süreçtir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset