Kurtulmuş başkanlık sistemi için ne dedi?

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’de halkın değerlerinin, inanç ve yaşam tarzının zorla değiştirilerek batılılaşmaya zorlandığını söyledi. Kurtulmuş "Bu millet 2014’te helal oylarıyla İnşallah 1’inci turda Cumhurbaşkanı’

Kurtulmuş başkanlık sistemi için ne dedi?

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’de halkın değerlerinin, inanç ve yaşam tarzının zorla değiştirilerek batılılaşmaya zorlandığını söyledi. Kurtulmuş "Bu millet 2014’te helal oylarıyla İnşallah 1’inci turda Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Türkiye, yeni Türkiye istikametinde gitmek istiyorsa ilk turda seçeceğiz" diyerek "2014'e kadar 'Başkanlık' sisteminin gündemlerinden olmadığını dolaylı yoldan vurgulamış oldu.
 
Adana’da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada, Türkiye’de eskiye dönüş olamayacağını, ülkenin 2 asırlık mücadelenin ardından kökleriyle buluştuğunu belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye de artık eskiye dönüş yok. Türkiye 2 asırlık siyasi mücadeleden sonra kendi kökleriyle buluştu. Bu millet kendi evlatlarını iktidara getirmiştir. Kendi iktidara gelmiştir ve iktidardan inmeyecektir. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi de milletin büyük çoğunluğunun, takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sağlasa. Ama bu elitler, millet ne tarafa gidiyorsa, bunlar ters istikamete gidiyor. O yüzden millet kendi oylarıyla bu zihniyeti iktidara getirmiyor" dedi. Türkiye’de halkın değerlerinin, inanç ve yaşam tarzının zorla değiştirilerek batılılaşmaya zorlandığını belirten Kurtulmuş şöyle konuştu:
 
"Türkiye’de modernleşmeyi batılılaşma şeklinde anlayan bir elit, Türkiye’de halkın değerlerini, inançlarını yaşam tarzını zorla değiştiren, tepeden inmeci bir anlayışla bir milletle oynadı. İnsanların dinledikleri müziklerine giyim kuşamına kadar müdahale edildi. Bu millete, ’Tanrı uludur, Tanrı’dan başka yoktur tapacak’ diye bir sesi, ezan olarak yutturdular. Bu memleketin kadınları tayyör etek giymeden Ankara caddelerinde yürüyemediler. Bu memleketin insanları Ankara’da, şalvarıyla dolaşamadılar. Anadolu’nun insanlarına büyük şehirlerin kapıları kapalıydı. Çünkü bizim batılaşmamız lazımdı. Batıda ne varsa onu şeklen alırsak adam oluruz zannettikte o yüzden bu millete tepeden inmeci bir batılılaşmayı dayattılar."
 
BAŞBAKAN, EY AHALİ İÇKİ İÇMEYE DEVAM EDİN Mİ DESİN
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ’Ayran bizim milli içkimizdir’ sözünün doğruyu yansıttığını belirten Kurtulmuş şöyle devam etti:
 
"Başbakanımız Yeşilay’ın toplantısında, ’Bizim milli içkimiz ayrandır’ dedi. Birilerinin ayranı kabardı. Yani Yeşilay’ın toplantısında da sayın Başbakan ne desin, ’Ey ahali içki içmeye devam edin’ mi desin. Ayranın milli içkimiz olduğundan şüphemiz mi var. Ya kardeşim siz içki içmenize devam edin de, bu milletin içki alışkınlıklarını azaltmak için elinizden geldiği kadar çalışın. Bu milletin akşam masa başında demlenen insanları bile, bu memlekette içkinin mümkün olduğunca az tüketilmesini ister. Kendisi alkolik olan hangi baba, oğlunun da alkolik olmasını ister. Ama maalesef böyle bir alışkanlıkları var. Hemen taarruza geçiyorlar. Tabi ki içkinin aleyhine konuşacak, Yeşilay toplantısı bu. İçkiyi özendirmemek için, ’Ayran milli içkimizdir’ diyecek. Tabi ki bütün millette ’doğru söylüyorsun’ diyecek. Ama maalesef milletin değerleriyle kavgalı bir görüntü içindeler.
 
FİLDİŞİ KULELERE ÇEKİLMEYİN
 
Kurtulmuş, Ak Parti’nin kendisinden başka rakibi olmadığını ancak kibirli davranılmaması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bu millet çok büyük hata yapmazsa, bundan sonra Ak Parti’nin kendisinden başka problemi, rakibi yoktur. Milletin istikameti o. Ne zaman bizler şaşırırsak, ’bütün bu yaptıklarımızı kendi ellerimizle yaptık. Biz ne kadar seçkin insanlarız’ diye fildişi kulelere çekilir ve kibirli davranırsak, millette bunu görür. Türkiye’nin en önemli seçimi önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Çünkü eski Türkiye’de millet kime oy verirse versin bu seçkinlerin dediği oluyordu.
 
Türkiye’nin bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ali Cengiz oyunları oynandı. En son Ahmet Necdet Sezer seçilirken 5 siyasi parti, ’bizim adayımız Ahmet Necdet Sezer’ dedi. Hiç tanımadıkları bir adamı nasıl oldu da Cumhurbaşkanı adayı gösterdiler. Çünkü eski Türkiye’nin eski alışkanlığı Cumhurbaşkanları bir takım odalarda, pazarlıklarla seçilirdi. Çok şükür Ak Parti’nin yaptığı en büyük hizmet Cumhurbaşkanı’nı halk tarafından seçilmesini sağlamak olmuştur. Şimdi bu millet 2014’te helal oylarıyla İnşallah 1’inci turda Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Türkiye, yeni Türkiye istikametinde gitmek istiyorsa ilk turda seçeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler