Kürtler'i yıkacak FLAŞ Kobani açıklaması

KOBANİ konusunda ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan gelen son dakika açıklama Kürtler'i yıkacak. Pentagon Sözcüsü, Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı.  Pentagon Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uçakların IŞİD hed

Kürtler'i yıkacak FLAŞ Kobani açıklaması
KOBANİ konusunda ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan gelen son dakika açıklama Kürtler'i yıkacak. Pentagon Sözcüsü, Kobani'nin kurtarılamayacağını açıkladı. 
 
Pentagon Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uçakların IŞİD hedeflerini her fırsatta vurduğunu ancak sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün bulunmaması halinde havadan yapılan bombardımanlarla elde edilecek başarının sınırlı olacağını söyledi.
 
KOBANİ KURTULAMAYACAK
 
Kirby açıklamasında, “Tek başına hava saldırıları bunu başaramayacak, durumu düzeltemeyecek ve Kobani’nin kurtulmasını sağlamayacak. Bunu biliyoruz ve defalarca bunu söyledik” ifadelerini kullandı.
 
Kirby, “Nihayetinde sahadaki yetkin güçlerin, Suriyeli muhalifler ve Irak ordusunun IŞİD’i mağlup etmesi gerekecek ancak bu da zaman alacak” dedi.
 
SURİYE'DE MUHATAP YOK
 
Pentagon sözcüsü, “Şu anda Suriye’de, birlikte çalışabileceğimiz etkili, yetkin ve istekli bir ortağımız yok, gerçek bu” ifadelerini kullandı.
 
Kirby, yerel saha güçleri belli bir duruma gelmediği takdirde diğer bazı kasabaların da IŞİD kontrolüne girebileceğini söyledi.
 
TÜRKİYE DE HAVA SALDIRISI YETMEZ DEMİŞTİ
 
IŞİD’in yenilmesi için hava saldırılarının yetmeyeceğini ve kara harekatının zorunlu olduğunu Türkiye de dillendiriyor. Son olarak bugün NATO Genel Sekreteri ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bunun altını çizmiş ve şöyle demişti;
 
-Müttefiklerin hava saldırılarını desteklediğimizi açıkça dile getirdik. Belki güç dengesi değiştirilebilir ama IŞİD'in bölgeden temizlenmesi için yeterli değildir. Kara ordusu dahil tüm seçenekler değerlendirilmelidir. Herşeyden önce güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge kurulması gerekiyor.
 
  ABD'NİN IŞİD PLANI   
ABD’in dört aşamalı IŞİD ile mücadele stratejisinin bir ayağını da Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele veren silahlı gruplara yönelik desteği artırmak oluşturuyor.
 
IŞİD ile mücadele planının diğer ayakları ise, devam eden hava saldırıları, IŞİD’in insani ve maddi kaynaklarını kesmeye yönelik çabalar ile insanı yardım faaliyetleri.
 
ABD yönetimi Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), Irak ve Suriye’de geniş bir alanı kontrol etmesi sonrasında, örgütün Irak’ta Kürt bölgesine ilerleyişi ve aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu gazeteci ve yardım çalışanlarının öldürülmesinin ardından harekete geçerek, öncülük ettiği koalisyon güçleriyle beraber örgüte yönelik hava saldırıları başlattı.
 
IŞİD iki haftadan uzun süredir Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani’ye (Aynul Arab) saldırıyor.
 
Koalisyon güçleri, Kobani çevresindeki IŞİD mevzilerini de vuruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler