Krizi bizzat o yönetiyor

"Bizim Suriye’nin dost ve kardeş halkıyla bir sorunumuz yok. Kendi halkına yaptığı gibi komşularına da zulmetmeye kalkan dikta rejimlerine karşı da çok dik bir duruşumuz vardır."AK Partili Ömer Çelik TBMM’deki kritik tezkere görüşmesi öncesinde gazetecile

Krizi bizzat o yönetiyor

"Bizim Suriye’nin dost ve kardeş halkıyla bir sorunumuz yok. Kendi halkına yaptığı gibi komşularına da zulmetmeye kalkan dikta rejimlerine karşı da çok dik bir duruşumuz vardır."

AK Partili Ömer Çelik TBMM’deki kritik tezkere görüşmesi öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.
 
Krizi bizzat Başbakan’ın yönettiğini söyleyen Çelik şu mesajları verdi:
 
Türkiye, karşı taraftan gelen saldırı karşısında cevap verme hakkına sahip olmalıdır.
 
CHP diyor ki ‘’Angajman kuralları değiştiği için tezkereye gerek yok.’’
 
Bazen angajman kurallarının yetmediği zaman olur. Bunu bir savaş tezkeresi olarak nitelemek kınanacak bir durumdur. Bu, doğrudan milli egemenlik haklarımızı korumakla ilgilidir. Türkiye savaş isteyen bir ülke değildir.
 
”KRİZİ BİZZAT O YÖNETİYOR”
Bu konuda Meclis’teki tüm partilerin tek ses olarak hükümetin arkasında durması gerekir. Bunu başka yerlere çekmek Suriye üzerinden Türkiye’ye verilmek istenen mesaj konusunda başka odakların yanında saf tutmak anlamına gelir.
 
Krizi Başbakan bizzat yönetmektedir. Hükümetimiz, Meclis işin başındadır. Tek bir ses olarak bu tezkerenin arkasında durmasını bekliyoruz
 
SURİYE’NİN AÇIKLAMALARI
Suriye ile ilgili bütün haklarımızı saklı tutuyoruz. Suriye’den gelen hiçbir açıklamanın doğru olmadığını biliyoruz. Şu ana kadar ki açıklamaları zaman kazanmak içindi. Suriye’de devlet yok, katliam şebekesi var. Bu şebekenin hiçbir sözünü ciddiye almak zorunda değiliz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset