"Korkmayan bir savcı arıyorum!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dört bakanın fezlekesi Meclis'te, başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum. Korkmayan bir savcı arıyorum." dedi.  Kılıçdaroğlu, partisince Silifke'

"Korkmayan bir savcı arıyorum!"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dört bakanın fezlekesi Meclis'te, başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum. Korkmayan bir savcı arıyorum." dedi. 
 
Kılıçdaroğlu, partisince Silifke'de düzenlenen mitinginde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan'ın, sık sık 'rabia' işareti yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Dört bakan, bir başçalan. Dört bakanın fezlekesi Meclis'te, başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum. Korkmayan bir savcı arıyorum. Meydan meydan geziyor, siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir adam gördünüz mü? Ayakkabı kutusundan korkuyor. Manisa'da bir kadıncağız, bir ayakkabı kutusunu evin balkonundan göstermiş, Erdoğan'ın otobüsü geçerken. Polisler hemen yakalıyorlar, Başbakan'a hakaret ettin diye. Iyi de bu ayakkabı kutusunu gösterince neden onun ismi akla geliyor. Biliyoruz değil mi? Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasını polis arıyor, içinden bir bez çıkıyor, bezin üzerinde sadece 'hırsız var' yazılı. Polisler hemen götürüyorlar karakola, şimdi siz Başbakan'a hakaret ettiniz diye. Iyi de diyor 'altında Başbakan'ın adı yazılı değil ki.' Çünkü artık herkes bu ülkede hırsız var deyince onun adı akla geliyor. Hepimiz artık bunu öğrendik." şeklinde konuştu.
 
Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edeceklerini, bağımsız ve tarafsız mahkemeleri yeniden kuracaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu seçim bir tercih seçimidir. Ya bakan evlatlarına oy vereceğiz ya vatan evlatlarına oy vereceğiz. Bu vatanın evladı olarak sesleniyorum, biz özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı altın tepsi içinde almadık. Dedelerimiz, babalarımız Çanakkale'de kucak kucağa yatıyor. Bize daha güzel bir Türkiye'yi bıraktılar. Biz çocuklarımıza daha güzel ve daha aydınlık bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bunun için beraber mücadele edeceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Başçalan ve kırk haramileri indireceğiz inşallah." diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından, belediye başkan adayları ile birlikte el ele tutuşan Kılıçdaroğlu, otobüsün üzerinden alanda bulunan vatandaşları selamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler