Koray Aydın'ın parti kuracağı iddiası!

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın yeni bir parti kuracağı iddiası Ankara gündemine bomba gibi düştü. İddialara göre Genel Başkanlık yarışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin delege ayarı ile Koray Aydın’ın kaybetme

Koray Aydın'ın parti kuracağı iddiası!

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın yeni bir parti kuracağı iddiası Ankara gündemine bomba gibi düştü. İddialara göre Genel Başkanlık yarışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin delege ayarı ile Koray Aydın’ın kaybetmesinin ardından Aydın’a destek veren isimler yeni bir parti çatısı altında toplanacağı söyleniyor. MHP Genel Merkezinde son kongreden sonra Bahçeli yönetimini oluşturur iken özellikle Şefkat Çetin gibi isimleri partinin harekât merkezine yerleştirerek Aydın ile problemli kişileri seçtiği iddia edildi.

Aydın ile birlikte hareket eden ve MHP hareketinin önemli kilometre taşlarından isimlerinde düşüncelerinin bu yolda olduğu iddia ediliyor. Özellikle Masur Yavaş ve Tantan'ın da içinde yer aldığı grubun yeni bir milliyetçi parti kurmak için düğmeye bastıkları öne sürülüyor.Yeni partinin kurulması halinde MHP tabanında ciddi kopmalar yaşanabileceği belirtiliyor.

DESTİCİ İDDİALRI YALANLIYOR

Koray Aydın’ın bu iddialar karşısında düşüncüleri bilinmez iken bir diğer iddiaya göre Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de yeni kurulacak Milliyetçi Cephe ile hareket edecek söylemi. Bu iddialar karşısında Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisinin Genel Başkanı Mustafa Destici böyle bir düşüncesinin olmadığını ifade etti. Partisinin Ankara genel Merkez binasında anayasa ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptığı sırada gazetecilerden "MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın bir parti kuracağı ve listesinde sizin de isminizin bulunduğu ileri sürülüyor?" sorusuna da Destici, "Biz asla böyle bir süreç içerisinde değiliz, olmadık. Bunu ben de basından öğrendim. Biz birlikten yanayız ama 'Büyük Birlik'ten yanayız. Büyük birlikten kastımız, Adriatik'ten Çin Seddi'ne Türk birliğidir, uydurma birliklerle bizim işimiz olmaz. Biz sadece seçimlere girmek için kurulmuş bir parti değiliz, bir fikrin, bir misyonun temsilcisiyiz" ifadelerini kullandı.

YENİDEN MCP DÖNEMİ

Yeni kurulacak partide Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurduğu ve şu an Mustafa Destici'nin Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin muhaliflerinin içinde yer alacağı yeni bir siyasi parti oluşumun çalışmalarına başlandığı iddia ediliyor. Yeni oluşumun kurulumuyla ilgili ciddi mesafeler alındığı belirtilirken henüz isim üzerinde net bir karara varılmamasına rağmen " Milliyetçi Cephe Partisi” isminin kuvvetli bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler