Koray Aydın'dan sert açıklama

Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Koray Aydın, son günlerde meydana gelen olaylara değinerek, "Türkiye’de son 15-20 gündür çok önemli olaylar yaşandı. Bunların Türk siyasi hayatına bir değişiklik katacağını düşünüyorum. Bu yaşanan olaylar

Koray Aydın'dan sert açıklama
Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Koray Aydın, son günlerde meydana gelen olaylara değinerek, "Türkiye’de son 15-20 gündür çok önemli olaylar yaşandı. Bunların Türk siyasi hayatına bir değişiklik katacağını düşünüyorum. Bu yaşanan olayları değerlendirmek amacıyla toplantıyı yapıyorum. Aslında Türkiye bu noktaya bir anda gelmedi. Bir birikim sonucu geldi. Trabzon'da son 3-4 aydır yaptığım bütün toplantılarda; 'ülkede bir patlama yaşanabilir, Türkiye’de gaz birikiyor; bu gaz kendisine bir yer bulur, bir kanal açar ve bu patlar' demiştim.
 
Konuşmalarımı çıkarırsanız bu sözlerimi görürsünüz. Son 15-20 gün yaşanan olayların nedenlerini o günü anlatırken de, Türkiye’de inanılmaz bir baskıya dayalı rejimin kurulduğunu anlatıyordum. Yasama ve yürütme bir iktidar partisinin elinde. Bunun yargı ayağı da dönüştürülmüş vaziyette. Yasama, yürütme, yargı gitti, geriye ne kaldı? Bu üçü demokrasilerde tekelleşirse, bunun adı istibdat rejimi olur. Medya da sustu ve sindirildi. Bugün basının neredeyse yüzde 85’i iktidar yanlısı bir hale dönüştürülmüştür. Bu da Türkiye için utanç verici bir durumudur. Özgür basın da gitti geriye STÖ’ler kaldı. STÖ’lerden konuşan iktidarla ilgili bir şey söyleyebilen STÖ kalmadı" diye konuştu. 
 
Taksim'deki olaylara da değinen Aydın, "İbretlik bir vakadır. Bu olay aslında halkın bütün bu gerekçelerle isyan edişidir. Bunu tetikleyen en önemli unsur da sözde çözüm süreci adı altında götürdüğü, Türkiye’nin zaman içinde çözebilecek bir milletin gelecekte ayrışmasına yol açacak, özellikle Türklüğe ve bu milleti bir arada tutan kavramlara karşı yapılan hakaretlerin, Akil İnsanlar adı altında dolaşan kimliklerin, pervasız açıklamaların yarattığı iklimin bütün halinde düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Taksim olayları başlangıçta hükümetin Taksim Meydanı'na nefes alma borusu olarak kalmış bir parka kışla adı altında AVM, otel ve rezidans yapabilirim anlayışına karşı masum taleplerini dile getiren insanlara karşı bu işin tetikleyicisi olması ve insanların da buna karşı olma güdüsü ile büyük bir tepkiye dönüşmesidir" dedi. 
 
Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkın karşısına halkı çıkarmak ateşle oynamaktır. Bu çok yanlış bir tavırdır. Ülkeyi yöneten insanlar bu tür olaylar olduğunda ortamı yumuşatıp, kendisine oy vermeyecek bir kitle ile empati yaparak, kendini onun yerine koyarak, onun hak ve hukukunu da sergileyecek bir tavır ortaya koymalı. Türkiye’nin itibarı yerle bir oldu. AKP iktidarı karizmayı çizmiştir. Şimdiye kadar sindirerek, yazılıp çizilmeyi önleyerek oluşturduğu korku imparatorluğu çökmüştür. İnşallah bu olaydan bir ders çıkarır." 
 
"AYASOFYA MÜZE OLARAK KALSIN"
 
Aydın, Trabzon'da müze olarak kullanılan Ayasofya'nın cami olarak kullanıma açılacağı tartışmalarıyla ilgili bir soruya da, "Türkiye'nin o kadar çok işi var ki, iş Ayasofya'nın cami olup olmamasına kaldıysa yandık. Her tarafı cami yapıyoruz, zaten sıkıntımız yok. En iyilerini, en mükemmellerini yapıyoruz. Bana göre orası müze olarak kalsın." şeklinde cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset