Koray Aydın: Siyaseti kışlaya...

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise TSK'nın görevlerini daha hızlı, etkin ve verimli yapabilmesi için atılacak her adıma katkı verdiklerini kaydetti.Kuvvet komutanlarının yargılanmalarına Başbakan ya da bir bakanın izin vermesinin doğru olmadığını di

Koray Aydın: Siyaseti kışlaya...

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise TSK'nın görevlerini daha hızlı, etkin ve verimli yapabilmesi için atılacak her adıma katkı verdiklerini kaydetti.

Kuvvet komutanlarının yargılanmalarına Başbakan ya da bir bakanın izin vermesinin doğru olmadığını dile getiren Aydın, soruşturma açılması konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın yetkili olması gerektiğini savundu.

Yargı yetkisinin bir bölümünün İçişleri Bakanına, Başbakana ve Cumhurbaşkanına verilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren Aydın, şöyle konuştu:

SİYASETİ KIŞLAYA SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Tasarının esas amacı, Başbakanın yetkisine yetki katmak, nihayetinde siyaseti kışlaya sokmaktır. Komutanların yargılanması Başbakanın isteğine bırakılmaktadır. Başbakan yargılanmasını istediği komutan için izin verecek, istemediği için de izin vermeyecek. İtiraz mercisi Cumhurbaşkanlığı ve kararı da kesin, üstelik bu süreç de yargı denetimine tabi değil. Böyle bir düzenleme Anayasa'ya ve hukukun temel esaslarına uygun değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı'nın, onlarca generalin ve görevleri sadece emir ve talimatlara uymak olan askeri personelin terör suçundan mahkum olmasını sadece seyreden AKP'nin bundan sonra askeri yargılamalarla ilgili atacağı adımlar, sadece geçici bir ittifak arayışı olarak değerlendirilecektir."

DÜZENLEMELER YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİ ÖRTER

Ak Parti'nin bundan sonra getireceği düzenlemelerin yolsuzluk soruşturmalarının üzerini örtme amacını taşıyacağını iddia eden Aydın, "Kendi ikbal ve istikbalini kurtarmak için Anayasa'yı ihlal eden, adaletin canına okuyan, bürokrasiyi hallaç pamuğu gibi atan, Sayıştay denetiminden kaçan, yargı kararlarını hiçe sayan ve nihayet basına sansür uygulayan AKP Hükümeti ve Sayın Başbakandır" diye konuştu.

FEZLEKELER PARLEMENTOYA JET HIZIYLA GELDİ

Koray Aydın, muhalefet milletvekilleriyle ilgili fezlekelerin parlamentoya "jet" hızıyla geldiğini, AK Partili eski bakanların fezlekelerinin ise adeta buharlaştığını savunarak, "Açıkça anlaşılıyor ki fezlekelerle ilgili yasamanın yetkisine Adalet Bakanı el koymuştur. Meclis Başkanımız da bu yetkinin gasp edilmesine nezaret etmektedir. Yargıya müdahale eden, adaleti katleden, sonra da hiçbir şey olmamış gibi sansür uyguladıkları basını bugün toplayıp halkla ilişkiler çalışması yapan Adalet Bakanı değil, olsa olsa garabet bakanı olabilir" dedi.

FEZLEKE HAZIRLANAN BAKANLARA YÜCE DİVANDA AKLANMA FIRSATI VERİLMELİ

Paralel yapının KCK olduğunu ve iktidarın KCK ile pazarlık masasına oturduğunu öne süren Aydın, Ergenekon ve Balyoz davalarında TSK'nın komuta kademesinin önemli kısmının "darbeye teşebbüs" suçundan hapiste olduğunu söyledi. Aydın, "AKP iktidarı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerleşik teamüllerini yerle bir etmeyi marifet saymıştır" dedi.

Yolsuzluk soruşturmalarında yargının önünün açılmasını isteyen Aydın, hakkında fezleke hazırlanan bakanlara da Yüce Divan'da aklanma fırsatı verilmesi gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset