Kılıçdaroğlu'nun sağ yanağındaki çizik dikkat çekti

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yeni anayasa konusunda umudum her geçen gün azalıyor" sözleri üzerine "Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir umutsuzluğa kapıldı bilmiyoruz ama anayasa değişiklikleri

Kılıçdaroğlu'nun sağ yanağındaki çizik dikkat çekti

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yeni anayasa konusunda umudum her geçen gün azalıyor" sözleri üzerine "Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir umutsuzluğa kapıldı bilmiyoruz ama anayasa değişikliklerini diğer yasalarda olduğu gibi apar topar parlamentodan geçirilmesi gibi bir sürecin olmaması gerekir" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederken İl Başkanı Ali Engin’e sandık çevresi örgütlenmesinin ne durumda olduğunu sordu. Engin, birkaç ilçe dışında örgütlenmenin tamamlandığını eksikliklerin bir ay içinde giderileceğini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yeni anayasa konusunda umudum her geçen gün azalıyor" sözlerine ilişkin şöyle konuştu:
 
"Bizim rolümüz çok belli; Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda sivil bir anayasa yapılması için samimi içten katkı yapmak. Biz katkıyı yapıyoruz zaten. ama Başbakan hangi gerekçe ile umudunun azaldığını söylüyor onu da açıklamasını bekliyoruz. Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir umutsuzluğa kapıldı bilmiyoruz ama anayasa değişikliklerini diğer yasalarda olduğu gibi apar topar parlamentodan geçirilmesi gibi bir sürecin olmaması gerekir. Üzerinde uzun uzun tartışılması görüşülmesi gerekiyor. Uzlaşma komisyonu da kendi görevini yapıyor zaten."
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8’inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın otopsi raporu hakkında henüz rapor açıklanmadığı için yorum yapmayacağını söyledi.
 
İzmir’i çok iyi bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İzmir aydın bir kent. Belediyelerimiz ellerinden gelen çabaları gösteriyor. Sosyal demokrat anlayışla toplumcu belediyecilik yapıyorlar. Pek çok sorunun çözümü için daha yaşanabilir bir kent için çalışıyor ve çaba harcıyorlar. İktidarın tüm engellemelerine rağmen bunu yapıyorlar. Bu engellemeler olmasa çok farklı bir İzmir olacaktı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar belediye başkanlarımız gereğini yapacaklar" dedi.
 
Milletvekillerinin ilçe belediye başkan adayı olmamaları yönünde ilke kararı aldıklarını bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin büyükşehir belediye başkan adaylığını konusunda ise, "Ona henüz karar vermedik" dedi.
 
"ANKETLER İÇİN DAHA ERKEN"
 
CHP lideri, belediye başkan adaylarını anket ve örgüt içinde yapılacak eğilim yoklaması ile belirleneceğini vurgulayarak, "İzmir’de bir anket yaptırmadım ama İzmir’le ilgili anketler de gelecek. Daha erken. Parti üyelerimizin katıldığı eğilim yoklaması yapacağız. Anketler de yapacağız Daha sonra adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.
 
Bir gazetecinin İzmir gezisinde sürekli Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu övdüğünü hatırlatarak; "Aklımıza aday Kocaoğlu mu?’ sorusu geldi" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Soru geldiyse yanıtını siz de biliyorsunuz. Aziz Bey’e güveniyoruz, Aziz Bey çalışıyor" dedi.
 
"GÜLER YÜZLÜ, SABIRLI OLUN"
 
Kılıçdaroğlu, daha sonra il yöneticileri ile biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, örgüt olarak daha çok çalışılmasını, kapı kapı gezilmesini, İzmir’de işin diğer illere göre biraz daha kolay olduğunu belirterek, "İnsanlara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Güler yüzlü, sabırlı olun. İnsanların dertlerini sıkıntılarını dinleyin. Siyaset zor bir iş. İşimiz zor diye zorluklar gördüğünüzde yılmayın. Sandık örgütlenmesine önem verin. Bu konuya çok önem veriyoruz" tavsiyelerinde bulundu. İl yöneticileri Genel Başkanları ile bol fotoğraf çektirdi.
 
"ARKAMIZDA HÜKÜMET YOK"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Torbalı Belediyesi tarafından 5.5 milyon liraya yaptırılan 10 bin merkerake genişliğinde içinde masal kahramanlarının heykellerinin yer aldığı Masal Dünyası Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, parkın içinde bir anaokulu olduğunu da belirterek, "Apartman dairelerinde televizyon ve bilgisayar arasına sıkışan çocukların sokağa çıkmasını sağlayacak. İktidar partisinden olmadığımız için destek yok, köstek var. Bizim arkamızda hükümet yok, kapı gibi halkımız var. Halkımızın başını öne eğdirecek bir davranışta bulunmadık, bulunmayacağız" dedi.
 
"BÖYLE HÜKÜMET HİÇ OLMASIN"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Uygur’un, "Arkamızda hükümet yok" sözlerine dikkat çekerken, şöyle konuştu:
 
"Aman ha! Böyle, hükümet hiç olmasın. Bir siyasetçi desteğini halktan alır. Halk demokrasilerde en büyük güvencedir. Başımız ağrısa bile halka danışacağız. Halk demokrasilerde en büyük güçtür. Kocaoğlu’nun kapısını çalacaksınız. Çünkü o İzmir’e hizmet etmekten onur duyan yürekli bir belediye başkanımız."
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye’ye sağlıklı hizmet getiremediğini, ülkeyi böldüğünü öne sürerek, "Belli kesimlere, belli kişilere ayrıcalık getirdi. Biz herkesi kucaklayarak bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyoruz. Siyasetçi toplumu bölmez ayrıştırmaz. Siyasetçinin görevi alın terine, üreticiye değer vermektir. Nerede sosyal demokrat bir belediye bakanı varsa orada huzur, özgürlük vardır. Ama onlar cep telefonuyla bile konuşmayı neredeyse yasakladılar. Vatandaşta huzur bırakmadılar. Tüm komşularımızla kavgalıyız. Bu ülkede kurucularımız, liderlerimiz bize güzel bir ülke ve şu sözü miras bıraktı; Yurtta da barış, dünyada da barış istiyoruz. Barış huzur varken neden kavga ediyoruz. Yeni bir iklime ihtiyaç var" dedi.
 
CHP lideri, sosyal demokratların kul hakkı yemediğini savunurken, kurban, zekat parası yemediklerini ifade ederek, " Bize diyorlar ki ’Sizin kilonuz kaç?’ Bizim kilomuz değişmedi aynı. Cebimize yeni cepler eklemedik. Onlar ceplerine yeni cepler ekledi. Kefene bile yeni cep yaparlar bunlar" dedi.
 
AK Parti belediye Meclis Üyesi Yasemin Yılmaz, törende CHP’ye geçti, rozetini Kılıçdaroğlu taktı.
 
KIRMIZI FULARLI LİDER
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere Yenikale Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşümle 55 tapunun dağıtım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, kürsüye kadınların boynuna taktığı kırmızı üzeri parlak taşlarla ’Mustafa Kemal Atatürk’ yazılı fular ile çıktı.
 
ONLAR İNSANLARI SÜRÜYOR, BİZ BULUNDUKLARI YERDE EV VERİYORUZ
 
Kılıçdaroğlu, konuşmasında kentsel dönüşüm konusunda İzmir ile İstanbul’u kıyaslayarak, "İstanbul’da kentsel dönüşüm yaparken eski binaları yıkıyorlar, orada yaşayan insanları kentin dışına gönderiyorlar. Oraları yandaşlarına veriyorlar. Biz o insanları bulundukları yerde bina sahibi yapıyoruz. CHP’yi belediyelerin AKP’li belediyelerden farkı budur. Bu insanlar İzmir dışına sürülmeyecekler, sürgün edilmeyecekler" dedi.
 
SAĞ YANAKTA ÇİZİK
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağ yanağının ortasındaki çizik dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun yüzünün üzerine atılan karanfillerin dalından çizildiği söylendi.
 
 
NU HALKIN ARASINA KARIŞMAKTAN MEN EDECEĞİM 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iki günlük İzmir program çerçevesindeki son durağı Gaziemir İlçesi oldu. CHP lideri burada, 15 ay sonra tamamlanması planlanan yeni belediye hizmet binasının temelini attı. İlçeye kazandırılan yeni meydan projesinin açılışını yaptı. Tören alanında CHP'li gençlerin açtığı, üzerinde 'öğrencinin, öğretmenin, işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin resmi içeciği 'Biber Gazı' Limonlu tüketiniz' yazılı pankart dikkat çekti.
 
Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasetçinin tek güveni ve kaynağı vardır. O gücün adı halktır. Halka inanıyor ve güveniyorum. Başkan, 'Ben belediye başkanı seçildim, hem borç ödedim hem yatırım. Çünkü ben halka hesap veriyorum' diyor. Sosyal demokratların bir özelliği vardır. Onlar herkesin kimliğine, inancına saygı duyarlar. Dini siyasette kullanmazlar. Kul hakkı yemezler. Yurtseverlerdir, Cumhuriyetçidir, devrimcidir, laiktir, halkçıdır. İnsanları ötekileştirmezler. İyi düşünün, iyi düşünmek zorundayız. Barışın yolu Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarından geçiyor. Belediye başkanlarımızın üzerinde baskı kuruyorlar. CHP'li belediyeler hizmet üretemiyor algısını yaymaya çalışıyorlar. Her yere gidiyorum. Türkiye'nin 81 iline gidiyorum. Ama iddia ediyorum Recep Tayyip Erdoğan benim gezdiğim gibi gezemez. Onu halkın arasına karışmaktan men edeceğim. Bir yere 4 bin polisle gider. Bir ülkenin başbakanı bir ile 4 bin polisle gider mi? Ben her tarafa gidiyorum. Çünkü ben samimiyim. Kimliği ne olursa olsun halkıma hizmet etmeyi ibadet olarak biliyorum. Çünkü ben biliyorum ki halka hizmet hakka hizmettir. Haramilerin iktidarını yıkacağız, merak etmeyin. Biz kul hakkı yemeyiz, Deniz Fenerini unutmayın. Kendine Başbakan denen zat, Deniz Feneri davası arkasında kapı gibi durdu. 'Serbest bırakın bunları' dedi. Bunları affetmeyeceğiz" dedi.
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara'ya gitmek üzere havaalanına geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler