Kılıçdaroğlu'nun Özal Yorumu

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın otopsi raporlarında zehirlenme iddialarına ilişkin, "Henüz otopsi raporu çıkmadı. Çıkarsa yorum yaparız" dedi.CHP Genel Başkan

Kılıçdaroğlu'nun Özal Yorumu

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın otopsi raporlarında zehirlenme iddialarına ilişkin, "Henüz otopsi raporu çıkmadı. Çıkarsa yorum yaparız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenme iddialarının yer aldığı belirtilen ancak henüz resmi olarak açıklanmayan otopsi raporu hakkında, "Henüz otopsi raporu çıkmadı. Çıkarsa yorum yaparız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakanın yeni Anayasa için söylediği "Azmim var ancak umudum azalıyor" sözleriyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda sivil anayasa yapmak için gerekli katkıyı yapıyoruz zaten. Başbakan Erdoğan, hangi gerekçeyle umudunun azaldığını söylüyorsa onu açıklasın. Acaba TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir düşünceye kapıldı, bilmiyoruz. Anayasa değişikliğinin apar topar Parlamento'dan geçirilmemesi gerekir. Uzlaşma Komisyonu görevini yapıyor" şeklinde konuştu.

Partisinin il yönetimiyle biraraya gelen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun yeniden büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı için, “Soru gelmişse yanıtını siz de biliyorsunuz demek ki. Aziz Kocaoğlu'na güveniyoruz. Aziz Bey çok iyi çalışıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin ilçe belediye başkan adayı olmamasını da isteyerek, vekillerin büyükşehir adayı olmasıyla ilgili kesin bir tavır belirlemediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu buradan Tire'ye geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset