Kılıçdaroğlu'nu çok kızdırdılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kendisi için imza atıp sonra oy vermeyen CHP delegesini ikiyüzlülükle suçladı. Rakı çıkışıyla ilgili eleştirilere de Kılıçdaroğlu, "parti tabanı ne demek istediğini anladı" diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, y

Kılıçdaroğlu'nu çok kızdırdılar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda kendisi için imza atıp sonra oy vermeyen CHP delegesini ikiyüzlülükle suçladı.
 
Rakı çıkışıyla ilgili eleştirilere de Kılıçdaroğlu, "parti tabanı ne demek istediğini anladı" diye cevap verdi.
 
Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimini ve hedeflerini Cumhuriyet Gazetesi yazarı Utku Çakırözer'e anlattı.
 
DELEGENİN MESAJI: İKTİDAR OL
- Delege oylarıyla size ne mesaj verdi? Mesajı çok açık: "2015'te iktidar olmalıyız". Bu beklentiyi de dikkate almak gerekiyor. Daha fazla çalışmamızı istiyor. Ayrılarak değil birleşerek, ortak söylem benimseyerek iktidar olacağız.
- Rakibinize giden oyları siz nasıl değerlendirdiniz?
Ben şöyle analiz ettim: 300'e yakın oy belediye meclisi üyesi olamayan arkadaşlarımızın kızgınlığı, küskünlüğü. Kendilerine göre haklı gerekçeleri olabilir. İradelerine saygım var.
- Muharrem İnce'den faydalanacak mısınız?
Muharrem Bey çok iyi bir partilimiz. Türkiye'nin her tarafında ona ihtiyacımız var. Partimizin başarısı için daha fazla çalışmasını arzu ederim.
 
İKİYÜZLÜLÜK OLMAMALI
- Size oy verenlerin sayısı adaylığınızı imzalayanlardan az çıktı...
Bu kurultayla ilgili üzüldüğüm tek şey bu. Şöyle bir algı var. "İmza atmazsak genel başkan bize kızar. O yüzden aman muhalefetimizi saklı yapalım". İkiyüzlü bir davranıştır bu. Bu algının kırılması lazım. Partilim bana imza vermeyebilir, oy da vermeyebilir. Tam tersine inancı neyse onun arkasında durması lazım. Kurultayın beni üzen tek yanı bu oldu. Korkulardan arınmış, kişisel beklentiler peşine düşmeyen bir partili yapısı arzu ediyordum. Bunun için daha başta tüzüğü ben değiştirdim ama demek ki yetmemiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler