Kılıçdaroğlu'ndan tutanaklar açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına yansıyan 'İmralı tutanakları'yla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasını istedi.İstanbul Yeşilköy'de bir konferansa katılan Kılıçdaroğlu girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmra

Kılıçdaroğlu'ndan tutanaklar açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına yansıyan 'İmralı tutanakları'yla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasını istedi.

İstanbul Yeşilköy'de bir konferansa katılan Kılıçdaroğlu girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmralı tutanaklarıyla ilgili sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Masanın bir ucunda Öcalan var. Diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Ortaklardan birinin görüşleri medyaya yansıdı. Dolayısıyla ortağın bu kez diğer tarafının açıklama yapması lazım.
 
Sayın Erdoğan'ın açıklama yapması lazım" dedi. İçeriğini bilmedikleri bir konuda konuşmanın doğru olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim bu süreçle ilgili yol haritamız belli. Sayın Başbakana ilettik. Olmayacağı ifade edildi. O konuda açık bir tavır sergiledik. Dört koşulla dedik ki, 'halkın kabul etmeyeceği hiç bir angajmana girme. Dürüst ve samimi ol. Gizli bir ajandan olmasın.' Buna benzer koşullar öne sürdük. 'Bu koşullarla sorunu çözmeye çalışırsan, Halkın kabul edebileceği çözümü yakalayabilirsin' diye ifade ettik. Sayın başbakan ertesi gün reddetti.
 
Masanın bir ucunda Öcalan var. Öbür ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Ortaklardan birinin görüşleri medyaya yansıdı. Dolayısıyla ortağın bu kez diğer tarafının açıklama yapması lazım. Sayın Erdoğan'ın açıklama yapması lazım. Ne düşünüyor acaba? Yansıyan kadarıyla bilgi sahibi olabildik. Acaba yansımayan sayın başbakanın bildiği pek çok şey var. Kamuoyuyla paylaşmayabilir" diye konuştu.
 
GİZLİ OTURUMDA AÇIKLANSIN
 
Gerekiyorsa TBMM'de gizli bir oturum yapılarak yapılan görüşmelerin ayrıntılarını kendileriyle paylaşılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize aktarmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütü lideriyle muhatap kıldınız. Bu çok ağır bir olay. Bizim bunu bilme hakkımız var. Bu ülkede yurttaşların bilmeye hakkı var. Ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü için mücadele eden barıştan yana tavır alan yurttaşların bilgilenme hakkı var. Siz bana soruyorsunuz, sormanız gereken kişi sayın başbakan" şeklinde konuştu.
 
BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPSIN
 
CHP'nin sürece müdahil olup olmayacağı şeklindeki bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bilmediğimiz bir konuda nasıl müdahil olacağız? Biz 'dört koşulla kredi açıyoruz' dedik. 'Benim sizin kredinize ihtiyacım yok' dedi. Sayın başbakanın bilmediğimiz bir çözüm yöntemi var. Sayın başbakan çıkıp kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır" dedi.
 
SORUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR
 
AK Parti ile BDP'nin birlikte Anayasa yaptığı yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim söylediklerim çok net. Bu sorunun çözümü için zemin TBMM'dir. Bu sorun toplumsal mutabakatla çözülmelidir. Gizli kapaklı yöntemlerle hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Çıkışın yolu, bu sorunun üzerine kararlılıkla gitmekte yatar.
 
Durduğumuz yerdeyiz biz. Bize 'sizin görüşünüz nedir' diye sormadılar. Kendileri görüşüyorlar. Kendileri tartışıyor.Ortaklardan birinin görüşünü okuduk. Ortaklardan, masanın diğer ucundaki kişi, Recep Tayyip Erdoğan yanıt vermek zorundadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler