Kılıçdaroğlu’ndan “Gezi Parkı” açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan'ı sorumluluğa çağırdığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumluluğa çağırdı

Kılıçdaroğlu’ndan “Gezi Parkı” açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan'ı sorumluluğa çağırdığını söyledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumluluğa çağırdığını belirterek, “Şu an itibarıyla Başbakan olduğunu göster, polisi geri çek, yargı kararına uyduğunu kamuoyuna açıkla” ifadelerini kullandı.
 
CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümeti sorumluluğa çağırdı.
İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Halk, kendi kentine yani İstanbul’a sahip çıkıyor. Bunun için direniyor. Doğayı ve kentini korumak istiyor” görüşünü bildirdi.
 
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
“Bu andan itibaren yaşanan her olayın sorumlusu Başbakandır. Ne yazık ki Başbakan, hala sorumluluğunun farkında değildir. Artık İstanbul’da vali diye bir kişi yoktur. Türkiye’de yönetim boşluğu vardır. Bu boşluk İstanbul’da bütün açıklığıyla gözler önüne serilmiştir. Şu an itibarıyla Başbakan olduğunu göster, polisi geri çek, halkla polisi karşı karşıya getirme, yargı kararına uyduğunu kamuoyuna açıkla. Bu sizin görevinizdir. Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı olarak görevinizi size hatırlatıyor ve zaman geçirmeden uygulanması için sorumluluğa çağırıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler