Kılıçdaroğlu'ndan FLAŞ tezkere açıklaması

CHP Genel Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sıcak savaş unsuru olmasını istemediklerini söyledi.  Bolu'nun Mengen İlçesi'nde düzenlenen 30'uncu Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşka

Kılıçdaroğlu'ndan FLAŞ tezkere açıklaması
CHP Genel Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sıcak savaş unsuru olmasını istemediklerini söyledi.
 
 
Bolu'nun Mengen İlçesi'nde düzenlenen 30'uncu Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'IŞİD'le mücadelede şartlar değişti, saldırı olursa sınırları korumak durumundayız' şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Önce tezkerenin içeriğine bakacağız. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka bir ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz. Sıcak savaşın bir unsuru olmasını istemiyoruz. Bu düşüncemizi defalarca dile getirdik" diye konuştu.
 
 
'Ortadoğu bataklığında işimiz yok'
 
Kılıçdaroğlu, "Bizim Ortadoğu bataklığında işimiz yok. Ben Ortadoğu bataklığı dedim diye başbakan beni eleştirdi. Şimdi aynı sözü sayın Cumhurbaşkanı kullandı. O da Ortadoğu bataklığı dedi. Şimdi merak ediyorum, Davutoğlu beni eleştirdiği gibi sayın Cumhurbaşkanı'nı eleştirecek mi? Ama ben adım gibi biliyorum, eleştiremez. Neden eleştiremez, çünkü koltuğunu ona borçlu" diye ekledi.
 
Başörtüsü yasağının kalkması
 
Öğrencilerin beşinci sınıftan itibaren derslere başörtülü girilebilecek olmasıyla ilgili de görüşü sorulan Kılıçdaroğlu, "Beş, yedi yaşındaki çocuğa türban takalım diye gündeme getiriyorlar. Bunlar doğru değil. Çocuğun elbette korunması gerekiyor. Çocuğun üstün yararı diye bir kavramı var. Çocuğu iyi eğitmemiz lazım ve çağdaş bir dünyada okuyabilmeli. Aklın özgürlüğü nedir onu bilebilmeli. Biz şimdi çocuğu alıp siyasetimizin bir parçası haline getiriyoruz. Yazık günah" diye konuştu.
 
'Onlar Mars'a araç gönderiyor, biz ise..'
 
Eğitim sisteminin çağdışı olmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
 
"Ben özellikle bu kararı alan Milli Eğitim Bakanı'ndan şunu isterim; Sen acaba Osmanlı'nın hangi gerekçeyle battığını, hangi gerekçeyle yok olduğunu biliyor musun acaba? Osmanlı'nın son döneminde okullar nasıl oldu? O okullarda hangi eğitimler veriliyordu. Acaba Milli Eğitim Bakanı merak ediyor mu, elalem uzaya araç gönderiyor, Mars'a araç gönderiyor. Adını ne koyuyorlar biliyor musunuz? Merak. Orada ne var acaba diye merak ediyorlar. Biz ne yapıyoruz çocuğun merakını öldürüyoruz. Çocuk bir şey sormasın, bir şey sorgulamasın. Bunu yapmak için farklı bir eğitim modeli getiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset