Kılıçdaroğlu'ndan ev müjdesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesi çerçevesinde herkesi ayda 277 TL taksitle ev sahibi yapacağını belirterek, “Unutmayın rakamı, aylık 277 lira taksitle 5 yıl içinde herkes evini seçip oturabilecek. Onlar bugüne kadar yapmadılar biz ya

Kılıçdaroğlu'ndan ev müjdesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesi çerçevesinde herkesi ayda 277 TL taksitle ev sahibi yapacağını belirterek, “Unutmayın rakamı, aylık 277 lira taksitle 5 yıl içinde herkes evini seçip oturabilecek. Onlar bugüne kadar yapmadılar biz yapacağız. Sözüm söz, namus sözü” dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu İzmir’de seçim çalışmalarına başladı. Tepecik’te Romanlar ile buluşan ve Hıdrellez Şenliği’ne katılan Kılıçdaroğlu’nu, Romanlar büyük bir coşkuyla karşıladı. Roman müzisyenleri çaldıkları şarkılarla Kılıçdaroğlu ile partililere müzik ziyafeti yaşatırken, Roman şarkıcı Çılgın Cemla de CHP ve Kılıçdaroğlu için yazığı şarkıyı seslendirdi. Romanların sunduğu müzik ziyafeti karşısında Kılıçdaroğlu, Allah vergisi müzik kültürleri olduğunu ve çocuklarının eğitilmesi ile uluslararası düzeyde müzisyenlerin çıkabileceğini dile getirdi. Romanlarla kırahathanede kahve de içen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla tek tek ilgilendi.
 
“BİR ROMAN SEÇMENİN FİRE VERMESİNİ İSTEMİYORUM”
 
Türkiye’de 4 milyona yakın Roman seçmen olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, “Bir seçmenin bile fire vermesini istemiyorum. Biz bu ülkede beraber yaşayacağız. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak. Hiçbir aile, hiçbir çocuk sosyal devletin dışında kalmayacak. Sözüm söz, defalarca söyledim yine söylüyorum. Hiçbir ailenin geliri 720 lira altında olmayacak. Hiç geliri mi yok 720 lirasını devlet ödeyecek. Ailede kadının hesabına parasını yatıracağız. Aileyi bir başka kimseye muhtaç etmeyeceğiz. 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulun romanı, kürdü yok. Yoksul yoksuldur. Yapacağımız tek şey 4 yılda yoksulluğu tarihe gömmek. Onlar 13 yılda yoksulluğu bitiremediler. Size söz veriyorum 4 yıl içinde bu güzel ülkede hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecektir” dedi.
 
“277 TL TAKSİTLE HER AİLEYİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ”
 
Seçim bildirgesinde olmasına rağmen bugüne kadar dillendirmediği konunun her aileyi ev sahibi yapmak olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bizim seçim bildirgemizde olmasına rağmen dillendirmediğim konu var nüfusumuzun büyük kısmı kirada oturuyor. Herkesin ayda 277 lira taksitle ev olmayan kim olursa olsun herkes ev sahibi olacak. Unutmayın rakamı, aylık 277 lira taksitle 5 yıl içinde 70 metrekarelik evlerde herkes evini seçip oturabilecek. Onlar bugüne kadar yapmadılar biz yapacağız. Onlar ayrıştırdılar biz birleştireceğiz. Almanya’da, Fransa’da, Amerika’da ne varsa, birinci sınıf demokrasi neyi gerektiriyorsa bu ülkeye getireceğiz Sözüm söz, namus sözü” diye konuştu.
 
“BEN SÖZÜMÜ TUTTUM SIRA SİZDE”
 
Bir roman aday çıkartarak Romanlara verdiği sözü hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
 
“Sadece İzmir’de değil her yerde roman kardeşimiz var. 6 milyon kardeşim Türkiye’nin her metrekaresinde var. Ülkenin her metrekaresinde sizin hakkınız, her metrekaresinde gözyaşınız, her metrekaresinde sizin müziğiniz var. Gelin beraber ortak mücadele edelim. Sorunların çözümü iktidar olmaktan geçiyor, iktidar olmak sizin oylarınızdan geçiyor. Bugüne kadar roman kardeşlerime çok söz verildi. Biz sözle falan uğraşmıyoruz. Dediler ‘bir toplantı yapalım.’ İstanbul’da roman kardeşlerimi davet ederek sorunları çözmek için toplandık. Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz işte halk bu, romanlar da bu ülkenin halkı değil mi? ‘Sözüm söz’ dedim. ‘Bir roman kardeşimi aday göstereceğim’ dedim. Ben sözümü tuttum şimdi sıra sizde.”
 
“BENİM ÇOCUKLARIMIN YATI, KATI OLMAYACAK”
 
Siyasetin zenginleşme amacı değil, halka hizmet etmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Emekliye para vereceğim diyorum, nerden bulacaksın diyor. Ben de ‘sözüm söz’ diyorum, emekliler beni iktidar yapacak saraydaki hortumun tamamını keseceğim. Benim çocuklarımın yatı, katı, gemicikleri, boy boy kasaları olmayacak. Bakanların ayakkabı kutularında para olmayacak. Benim bir sözüm var; siyaset zenginleşme amacı değil, halka hizmettir. Benim cebimin değil, sizin cebinizin dolması benim için önemli. Bunları unutmuyoruz değil mi? Söz mü? 7 Haziran’da 6 okun böğrüne ‘evet’ mührünü basıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Roman Milletvekili Adayı Özcan Purçu da bugüne kadar yok sayıldıklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu bir Roman çocuğunu 5. sıradan aday gösterene kadar bu ülkede yok sayıldık, kimse biz görmedi, bize dokunmadı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin demokrasi ayıbını sona erdirmiştir. Romanların onurunu geri vermiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler