Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "O yalancı adama açıkça söylüyorum. 'Yalancısın’ sen diyorum. Yüreğin varsa mahkemeye ver. Hırsızlığını, yolsuzluğunu kapatmak istiyor. Sen nasıl bir Müslümansın? Kul hakkı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "O yalancı adama açıkça söylüyorum. 'Yalancısın’ sen diyorum. Yüreğin varsa mahkemeye ver. Hırsızlığını, yolsuzluğunu kapatmak istiyor. Sen nasıl bir Müslümansın? Kul hakkı yiye yiye doymadın mı hala?" dedi.

Partisinin aday tanıtım toplantısı için İzmit’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.45’te TEM’in Kandıra turnikelerinde milletvekilleri, il başkanı ve partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Konvoy eşliğinde Yahyakaptan Semti’nde bulunan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’na geçen Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın, Bihlun Tamaylıgil ve Gürsel Tekin eşlik etti.

CHP’nin belediye başkan adayları bir slayt gösterisi eşliğinde salonu dolduran partililere tek tek tanıtıldı. Yaklaşık 12 bin kişinin bulunduğu salonda ’Başbakan Kemal’ sloganı atıldı.

'ÜLKE ADIM ADIM KARARLI BİR ŞEKİLDE SOYULUYOR'

Sevgi gösterileri arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını hatırlatıp, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Ülkenin adım adım soyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Kocaeliler’e sesleniyorum; Yeniden ayağa kalkın ve yeniden Kocaeli’ni eski günlerine kavuşturun. Hep beraber Türkiye’deki manzaraya bakıyoruz. Ülke adım adım kararlı şekilde soyuluyor. Yolsuzluğa, kul hakkı yiyenlere ’Dur’ diyecek miyiz? Önümüzde yol var. Önümüzde sandık var. 30 Mart’ta gideceğiz ve saltanata son vereceğiz. İnsanların bir utanma duygusu vardır. Vatandaşlar bunu ’Ar damarı’ olarak tanımlarlar. Suçlu olan, hırsızlık yapan, kul hakkına göz koyan birisi olay ortaya çıktığında milletin önüne çıkamaz. Milletin önüne, bütün bunlar meydandayken hala çıkıyorsa artık onun ar damarı çatlamıştır."

'BENİ MAHKEMEYE VERMEZSEN NAMERTSİN’

Konuşma sırasında salondakilerin ’Hırsız Tayyip’ sloganı atmasına dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, 11 yıldır aynı hükümetin iktidarda olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"Diyor ki ’17 Aralık’ta bize bize darbe yapıldı.’ Şimdi Kocaeli’den o yalancı adama soruyorum. Açıkça da söylüyorum. ’Yalancısın sen’ diyorum. Yalancı adama da hepinizin huzurunda soruyorum. Buradan o yalancı adama çağrıda bulunuyorum. Beni mahkemeye vermezsen namertsin. Yüreğin varsa mahkemeye ver. Senin yalancı olduğunu mahkeme kararı ile ispat edeceğim. Hırsızlığını, yolsuzluğunu kapatmak istiyor. Sen nasıl bir Müslümansın? Kul hakkı yiye yiye doymadın mı hala? Darbeyi kim yaptı. Paralel devlet yaptı. Sen 11 yıldır iktidardasın. Rüşvet yiyince mi aklına geldi senin? Biz bilmiyor muyuz bunları? Yalancı adam cevap versin. Senin bakanına 700 bin liralık kol saatini paralel devlet mi taktı? Bakanlarının, çocuklarının yatak odalarına kasaları paralel devlet mi bıraktı? O kasalara milyon dolarları paralel devlet mi bıraktı? Ayakkabı kutusundaki 4.5 milyon doları paralel devlet mi yerleştirdi?"

’AYAKKABI KUTUSUYLA KOSKOCA BAŞBAKANI KORKUTTU’

Kul hakkı yiyenlerden hesaplarının sorulacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Manisa’dan bir kadın kardeşimiz. Bir ayakkabı kutusuyla koskoca Başbakan’ı korkuttu. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan gördünüz mü? Bizim Erdoğan’ın rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor. Asla mücadeleden yılmayacağız" dedi.

’ONU İNDİRMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU’

Suriye’de insan kanı aktığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, TIR olayına da değinerek, "TIR’larla silah gönderiyorlar. ’Müslümanlar birbirini öldürsün’ diyor. Müslümanlığa sığar mı bu? Kim yapıyor bunu? Müslüman olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. O nedenle AK Parti’ye oy veren yurttaşlara sesleniyorum; Türkiye’yi görün, haramilerin iktidarı var. Baş çalan koltuğunda otuyor. Onu indirmek hepimizin boynunun borcudur" dedi. Salondan ’Hükümet istifa’ sloganı yükselirken konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Peki hükümet istifa eder mi? Ar damarı varsa istifa eder. Yüzsüz denir bunlara yüzsüz. Bunların hesabını nasıl soracaksınız? Sandık başına gidip soracaksınız. Sadece benim mücadelem yetmiyor. Her yurttaş olarak bir başka yurttaşı ikna edeceksiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler