Kılıçdaroğlu’ndan Bekaroğlu taktiği!

CHP'de Parti Meclisi seçimlerinin en tartışmalı ismi, Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müthiş taktiği ile, daha seçim yapılmadan, "kesin seçilecek" isim haline geldi. CHP'de kadınların parti yönetiminde daha çok temsil edilmeleri

Kılıçdaroğlu’ndan Bekaroğlu taktiği!
CHP'de Parti Meclisi seçimlerinin en tartışmalı ismi, Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müthiş taktiği ile, daha seçim yapılmadan, "kesin seçilecek" isim haline geldi.
 
CHP'de kadınların parti yönetiminde daha çok temsil edilmeleri için konulan "cinsiyet kotası", Kılıçdaroğlu tarafından Bekaroğlu için kullanıldı. Tüzükte kadın ya da erkek denmeden, sadece "cinsiyet kotası" olarak geçtiği için kotadan, özel durumlarda erkekler de yararlanabiliyor.İşte Mehmet Bekaroğlu da, bu özel durumdan yararlanarak, PM listesine şu formülle girdi;
 
BEKAROĞLU BYKP'DE
 
CHP'de 60 kişilik Parti Meclisi listesinin 8 kişisi, ayrıca "Bilim yönetim ve Kültür Platformu" olarak seçiliyor. BYKP seçimlerinde Genel Başkan toplam 12 aday gösteriyor. Delegeler de BYKP için gösterilen bu 12 adaydan 8'ini seçerek, Parti Meclisi'ne taşıyor.
 
 
 
Bekaroğlu bu listeye konuldu.
 
Bekaroğlu ile birlikte listeye iki erkeğin isim daha dahil edildi$ Sencer Ayata ve Burhan Şenatalar. Diğer 9 adayın tümü ise kadınlardan oluşuyor. Bu üç erkek BYKP adayı, "yüzde 30 cinsiyet kotasından" yararlanacakları için, delegelerden ne oy alırlarsa alsınlar, kesinlikle seçilecekler.
 
YARIŞ KADINLAR ARASINDA
 
Kılıçdaroğlu'nun diğer 9 adayı kadınlardan göstermesi nedeniyle, BYKP üyeliğinden Parti Meclisi'ne girmek için kadınlar birbirleriyle yarışacaklar. Bu dokuz kadından dördü elenecekler.
 
BYKP üyeliğine aday olarak gösterilen kadınların isimleri ise şöyle; Emel Yıldırım, Elfin Tataroğlu, Ayşe Nilden Postalcı, Gülsün Bilgehan, Ayşe Eser Danişoğlu, Gaye Usluer, Selin Sayek Öke, Seyhan Erdoğdu, Ayşin Tektaş Keskin. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler