Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Başbakan Erdoğan'ın yargı ile ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün yetkiler zaten kendisinde. Padişahta olmayan yetkiyi istiyor" diye konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan 'kuvv

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama


Başbakan Erdoğan'ın yargı ile ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün yetkiler zaten kendisinde. Padişahta olmayan yetkiyi istiyor" diye konuştu.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan 'kuvvetler ayrılığı' tartışmalarına değindi.

Erdoğan'ın açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan sanki bu ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesi varmış gibi eleştiriyor. Bütün yetkiler zaten kendisinde" diye konuştu.

'Başbakan Erdoğan'ın 1950’lerden bu yana gelen çok partili, parlamenter demokrasi mücadelesini yok saydığını' savunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın padişahta olmayan yetkiyi istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 'Benim ağzımdan çıkan her sözcük Parlamento'da yasa haline gelsin, yargı asla itiraz etmesin' demeye çalışıyor” diye konuştu.

CHP lideri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve yönetim kurlu üyelerini kabul ettiği görüşmede bu durumun medyaya yansımalarına da değindi.

Kılıçdaroğlu, "Medya üzerine baskı kurulması, gazetecilerin özgürce yazamamaları, haber yapamamaları zaten bu anlayışın bir sonucu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset