Kılıçdaroğlu'na 'muhatap' yanıtı

Davutoğlu, "Biz, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz. Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse, selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu k

Kılıçdaroğlu'na 'muhatap' yanıtı
Davutoğlu, "Biz, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz. Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse, selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok." dedi.
 
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;
 
BEDELLİ ASKERLİK
 
Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş, kapsamlı bir brifing alacağım.
 
KREDİ KURULUŞLARI
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına katılıyoruz. Kredi kuruluşları objektif ekonomik değerlendirme yapmak için vardırlar. Türkiye'de herkesin geleceğe bakışı iki seçim öncesindekinden farklı. Kimsede kriz beklentisi yok. Bu kuruluşlar bunu göz önüne almayan değerlendirmeler yapıyorlar. Bizim beklentimiz siyasi niteliği olmayan objektif değerlendirme yapmalarıdır.
 
BANK ASYA
 
Öncelikle çağrımız bu kuruluşların objektif kriterlerle hareket etmesi .Türkiye hukuk devletidir. Bankacılık sisteminin ne kadar krizlere dirençli olduğu görünmüştür
 
Birtakım manipülatif haberler, bankalarla ilgili çıkartılan haberler art niyetlidir. Ancak Bank Asya da dahil olmak üzere herhangi bir banka bu objektif kurallar içinde, hukuk kuralları ve işleyişi ve bankacılık sisteminin kuralları içinde, objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı bir noktadaysa tabii bu değerlendirmeyi yapmak BDDK başta olmak üzere bütün kurumlarımızın görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyan kimsenin herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur.
 
MUHATAP POLEMİĞİ
 
Benim ülke yönetmeye talip olacağıma da Kılıçdaroğlu karar verecek değil. Kılıçdaroğlu'nun icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu sürekli şart koşuyor. Cumhurbaşkanımızla savaş şartlarında görüşürüm diyor benim için de şart koşuyor.
 
Biz, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz. Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse, selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Kılıçdaroğlu'nun kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok. Biz kongre partisi değiliz o kendi kongresinde küçük iktidar mücadeleleriyle uğraşsın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler