Kılıçdaroğlu;bu 3 ili kesin alıyoruz!

Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Lideri yerel seçimler için partisinin hedeflerini açıkladı. Milliyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun 3 Büyükşehir'i alacağına inancı tam. CHP Liderin bu seçim noktaları için söyle konuştu: "Bence önemli olan şu: Ankara, İs

Kılıçdaroğlu;bu 3 ili kesin alıyoruz!

Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Lideri yerel seçimler için partisinin hedeflerini açıkladı. Milliyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun 3 Büyükşehir'i alacağına inancı tam. CHP Liderin bu seçim noktaları için söyle konuştu: "Bence önemli olan şu: Ankara, İstanbul ve İzmir'in CHP tarafından yönetilmesi Türkiye'nin çağdaşlaşması, kent kültürünün yerleşmesi ve kentlerin sorunlarının çözülmesi açısından çok önemli. Aydınlık ve medeni kentler olması açısından çok önemli. Sandığa giderken her yurttaşın bunu düşünerek gitmesi lazım."

"KADIN ADAY OLABİLİR"

Ankara için ne kadın aday olmasın diyen Kılıçdaroğlu, "Birçok isim geçiyor kamuoyunda ancak söylemek için henüz çok erken. Şu anda alt çalışmalar yapılıyor. YSK'nın takvimi ortaya çıktıktan sonra netleşmiş olacak" dedi.

"GELSİN DİLEKÇE VERSİN"

İstanbul için ismi geçen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül içi partimizin üyesi olmadığı için adaylığı için bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden CHP Lideri, "partiden ihraç edilmiş bir arkadaşımızın tekrar partiye dönmesinin yolu tüzükte belirlenmiştir. Hem hukuku hem hukukun üstünlüğünü savunup hem de, 'tüzüğü görmezden gelirim' demek doğru değil. Herhangi bir üye gidip yargıya başvursa kararları bozar. O nedenle partiye başvurması gerekiyor. Parti Meclisi'nden geçmesi gerekiyor, partimize bu yolla üye olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

SARIGÜL'E YOL GÖSTERDİ

Ana Muhalefet Lideri bu duruma örnek olarak, Fikri Sağlar ve Celal Doğan'ı gösterdi. Kılıçdaroğlu tüzüğün bundan önce böyle çalıştığını bundan sonra da böyle çalışacağına dikkat çekti ve Sarıgül, Bir dilekçe ile üyelik için başvuracak. 'Ben partiye yeniden üye olmak istiyorum' diye. Onun üzerine biz o dilekçeyi alıp Parti Meclisi'ne götürüyoruz. Gizli oylama yapıyoruz ve tüzüğü yerine getiriyoruz ifadelerini kullandı.

"GAZETELERDEN OKUYORUZ"

Bazı İl ve İlçelerde HDP ya da sol blok ile ortak aday gösterilmesi konusunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bizim planlarımızda böyle bir şey yok. Gazetelerden okuyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset