Kılıçdaroğlu:"Başbakan senin aklın yetmez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı bir sorun var. 30 yıldır sorun yaşıyoruz ve adına 'Terör sorunu' diyoruz.

Kılıçdaroğlu:"Başbakan senin aklın yetmez"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı bir sorun var. 30 yıldır sorun yaşıyoruz ve adına 'Terör sorunu' diyoruz. Demokrasilerde bir sorunu çözmenin yolu hukuk içinde kalmaktan geçer. Hukukun dışına çıktığınız andan itibaren süreç yasal olmaktan çıkar ve yasa dışı bir sürece dönüşür. Biz demokrasi içinde kalarak sorunu çözmekten yana olan bir siyasal partiyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Milas-Bodrum Havalimanı'nda partililerce karşılandı, buradan parti otobüsüyle Milas'a hareket etti. Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunan halkı selamlayan Kılıçdaroğu, bazı vatandaşlarla da otobüsün penceresinden elini uzatarak tokalaştı.

Milas'ta Cumhuriyet, Kadıağa ve Menteşe caddelerinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, demokrasilerde siyasetçilerin vatandaşa hesap vermesi gerektiğini, hesap vermeyen siyasetçiye demokrasilerde siyasetçi değil, "Dayatmacı" denildiğini söyledi.

CHP'nin "Türkiye Cumhuriyeti", "Türk milleti" ve "Türk" kavramıyla sorunu olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı bir sorun var. 30 yıldır sorun yaşıyoruz ve adına 'Terör sorunu' diyoruz. Demokrasilerde bir sorunu çözmenin yolu hukuk içinde kalmaktan geçer. Hukukun dışına çıktığınız andan itibaren süreç yasal olmaktan çıkar ve yasa dışı bir sürece dönüşür. Biz demokrasi içinde kalarak sorunu çözmekten yana olan bir siyasal partiyiz" diye konuştu.

-CHP'nin kırmızı çizgileri-

"Türk milleti" kavramının anayasadan çıkarılmak istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, CHP olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu,

"Anayasanın ilk dört maddesi bizim için kırmızı çizgidir, asla tartışılamaz. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunun ötesi yoktur artık" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Milas Meydanı'ndan seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senin Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediğin nedir- Kendisine bir soru daha soruyorum- Sen hangi ülkenin başbakanısın, çık adam gibi söyle. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım' de... Sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Ülkenin birliği ve dirliğine ihtiyacımız var. Bölünmeyeceğiz, ayrılmayacağız.

Bizim gücümüz halktan kaynaklanacak. Bu ülkenin bağımsızlığı sizin ellerinizde gerçekleşti. Kendi Başbakanlığını demokrasiye borçlu olan, Türkiye Cumhuriyeti'ne borçlu olan bir başbakanın Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediği nedir- Bunu sormak bizim en doğal hakkımızdır. Biz bu ülkenin bağımsızlığı için ister doğuda, ister batıda, ister güneyde, ister kuzeyde mücadele eden hiçbir yiğidimizi unutmayız ve unutturmayız."

-Çözüm süreci-

Kılıçdaroğlu, kendilerine çözüm süreciyle ilgili neden konuşmadıklarının sorulduğunu anlatarak, "Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor mu- Masanın bir ucunda kim var- Recep Tayyip Erdoğan. Masanın diğer ucunda kim var- Abdullah Öcalan. Unutmayın, masanın bir ucunda AKP var, diğer ucunda PKK var. İkisi şimdi Türkiye üzerine hesap yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, senin gücün ve aklın Türkiye üzerine hesap yapmaya asla yetmez" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset