Kılıçdaroğlu: "Yeni bir başlangıç..."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015’in aydınlığın, sevginin, özgürlüğün yılı olmasını ve mutluluk getirmesini dileyerek, “Seçim yılı 2015’te yeni bir başlangıç yapalım" dedi. Yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımlayan Kılıçda

Kılıçdaroğlu: "Yeni bir başlangıç..."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015’in aydınlığın, sevginin, özgürlüğün yılı olmasını ve mutluluk getirmesini dileyerek, “Seçim yılı 2015’te yeni bir başlangıç yapalım" dedi.
 
Yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımlayan Kılıçdaroğlu, "Yeni yıl yepyeni bir başlangıç olarak önümüzde duruyor. Yeni umutlar, yeni hedefler ve yeni bir yolculuk bizi bekliyor. Önümüzde sadece yeni günler değil, kendimizin ve ülkemizin kaderini değiştirebilecek yepyeni fırsatlar, yeni kararlar ve seçimler var" ifadesini kullandı.
 
"2014 yılında neler yaşandığına baktığımız zaman acı verici manzaralarla karşılaşıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
 
"Soma’dan yükselen feryatları duyuyor, Ermenek’teki drama seyirci oluyor, Yalvaç’ta hayatını kaybeden tarım işçilerinin hatırasıyla üzülüyoruz. Yırca’da toprağı gözyaşları suluyor, Van’da naaşı babasının sırtında bir çuvalda taşınan 3 yaşındaki Muharrem’in hatırası vicdanımızı sızlatıyor, 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan hala adalet arıyor. Uğur Kurt, Yasin Börü ve daha nicesinin yeni yıla giremeyeceğini bilmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 2015 yılının eşiğinde Türkiye’nin mahkemeleri zorbalık manzaralarına seyirci oluyor, sokaklarımız biber gazı kokuyor, seçimlerde elektrik trafolarına kediler giriyor. Hırsızlık yapanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, gencecik çocuklar sadece fikirlerini açıkladıkları için kovuşturmalara uğruyor. Fakat bütün bu karanlık manzaranın içinde yükselen bir ses var. Türkiye’nin büyük çoğunluğuna ait bir ses. Bu ülkenin namuslu, onurlu ve çalışkan babalarına ait bir ses. Çocuğuna iyi bir eğitim verip güzel bir gelecek kurmak isteyen annelerine ait bir ses. Her sabah işine giderken daha iyi bir hayat hayali kuran taşeron işçilere, ailesine bakmak için yer altına inen madencilere, alın teriyle çalışmak isteyen gençlere ait bir ses. Bu ses yenilik diyor, bu ses değişim diyor, bu ses hepimizi umuda çağırıyor. Onlar farklı bir Türkiye hayali kuruyorlar. Onlar sokakların özgür olduğu bir Türkiye istiyor, onlar güçlülerin üstün olduğu değil hukukun üstün olduğu bir Türkiye talep ediyor. Onlar işsizliğin ve yoksulluğun azaldığı, gelir adaletsizliğinin yok olduğu bir Türkiye özlemiyle yaşıyor. Onlar kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye mümkün diyor. Onlar yasaklarla değil özgürlük, haksızlıkla değil adalet, ayrımcılıkla değil eşitlik içinde yaşamak istiyor. Bu ses Türkiye’nin gerçek sesidir.”
 
"HER ŞEYE RAĞMEN" DEDİ
 
Bütün eksikliklerine, bütün zorluklara ve bütün yaşananlara rağmen Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çünkü insanlarımız büyüktür. Biz imkansız denilenlerin mümkün, hayal denilenlerin gerçek olabildiğini gösterdik. Biz tarihin en umutsuz zamanlarında, en zor koşullar altında mucize denilen başarılara imza attık. Büyük hayaller kurduk, bu hayallere erişmek için büyük bir cesaret ve ona eşit büyüklükte bir fedakarlık gösterdik. Karanlığı gördük ve aydınlığa ulaşacak güce sahip olduğumuzu defalarca ispatladık. Bugün Türkiye’nin boğuştuğu sorunlar halkımızın başarısızlığından değil, yönetimin başarısızlığından kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye kendi büyüklüğüne ve gücüne yakışır bir yönetimi hak ediyor. Eğer Türkiye sokaklarında huzursuzluk varsa, eğer dünyanın en büyük ülkelerinden biri yolsuzluk, yalnızlık ve yasaklarla anılıyorsa, eğer tarihe adalet örnekleriyle geçmiş bir halk, her gün yeni bir adaletsizlik manzarasıyla karşı karşıya kalıyorsa, eğer bereket ve zenginlikle anılan bu topraklarda insanlar yoksulluk pençesinde yaşıyorsa artık Türkiye’de yeni bir yönetim vakti gelmiş demektir. Türkiye gelişmiş bir demokrasiyi, zengin ve güçlü bir ülke olmayı hak ediyor. Bu ülke her alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet etmeye, bu ülkenin insanları da dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki insanlar gibi yaşamaya layık. Yaşadığımız hiçbir şeye mahkum değiliz, geçmişin tüm sorunlarını çözme gücüne de, yepyeni bir Türkiye inşa etme kuvvetine de sahibiz" dedi.
 
SEÇİM VURGUSU
 
"Şimdi önümüzde yeni bir yıl ve yeni bir seçim var. Bizim seçimlerimiz ve bizim kararlarımız geleceği belirleyecek" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
 
"Bir umut yılı başlıyor Türkiye’de. Haksızlığa karşı hakkın, adaletsizliklere karşı adaletin, fakirliğe karşı bereketin yılı başlıyor. Edip Cansever bir şiirinde diyor ki; ‘Bütün iyi kitapların sonunda, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda, meltemi senden esen, soluğu sende olan, yeni bir başlangıç vardır’. 2015 yılında yeni bir başlangıç yapalım. 2015 yılında kendimiz ve çocuklarımız için yepyeni bir sayfa açalım. Tüm insanlığa huzur, ülkemize özgürlük, adalet, barış ve bereket getirsin 2015 yılı. Aydınlığın, sevginin, özgürlüğün yılı olsun 2015. Halkımıza mutluluk getirsin bu yıl. Sevgi ve saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler