Kılıçdaroğlu ve Sarıgül görüşecek mi?

İkili arasında görüşmenin bir süre önce planlandığı, ancak daha sonra ertelendiği öğrenilirken, parti kulislerinde Sarıgül’ün adaylığının artık kesin olduğu, ikilinin görüşmesinin de adaylık sürecinde “elzem” olmadığı yorumları yapıldı.Parti kulislerinde,

Kılıçdaroğlu ve Sarıgül görüşecek mi?

İkili arasında görüşmenin bir süre önce planlandığı, ancak daha sonra ertelendiği öğrenilirken, parti kulislerinde Sarıgül’ün adaylığının artık kesin olduğu, ikilinin görüşmesinin de adaylık sürecinde “elzem” olmadığı yorumları yapıldı.

Parti kulislerinde, CHP’nin Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimler öncesi kilitlendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı sorusunun yanıtının artık netlik kazandığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu ile Sarıgül’ün dün Ankara’da gizli bir mekanda biraraya geleceği iddiaları bazı gazetelere yansıyınca kulisler yeniden hareketlendi.

İstanbul’a gitti iddiası
Parti kaynakları ile Sarıgül’e yakın kaynaklar görüşmenin bir süre önce planlandığını ancak daha sonra ertelendiğine işaret etti. Görüşmenin bir hafta içinde gerçekleşebileceği iddiası da parti kulislerinde konuşuluyor.

Parti kulislerinde, dün Kılıçdaroğlu’nun önceki akşam sürpriz bir şekilde İstanbul’a gittiği ve burada Sarıgül’e görüştüğü de konuşuldu ancak kaynaklar görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Sarıgül’e yakın kaynaklar ise Sarıgül’ün adaylığının artık kesinleştiğini, ikilinin görüşmesinin bu anlamda “elzem” olmadığını belirtti. Kaynaklar resmi prosedürün de en uygun zamanda tamamlanacağına işaret etti.

Ekim sonu
Partiden YDK kararıyla ihraç edildiği için PM kararıyla affedilmesi gereken Sarıgül’ün üyelik başvurusu yapması halinde, af dosyası PM toplantısına gelecek. Bunun için olağanüstü bir PM toplantısının yapılabileceği konuşulurken, kasım ayının ilk haftasında yapılacak PM’de de bu konunun görüşülebileceği belirtiliyor. Sarıgül’ün affının PM’den oy birliğiyle çıkması bekleniyor.

Öte yandan dün gece geç saatlerde Sarıgül’ün CHP’ye dönüş için resmi başvurusunu genel merkeze ilettiği iddiaları bazı internet sitelerinde yer aldı. Ancak, CHP yönetimi ve Sarıgül’e yakın isimler bu iddiayı doğrulamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler