Kılıçdaroğlu, Trabzon'da Neler Söyledi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde halka hitap ederek Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.  Giresun’da bu akşam katılacağı iftar organizasyonu için öğle saatlerinde özel uçakla Tra

Kılıçdaroğlu, Trabzon'da Neler Söyledi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde halka hitap ederek Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. 
 
Giresun’da bu akşam katılacağı iftar organizasyonu için öğle saatlerinde özel uçakla Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buradan karayolu ile Giresun’a hareket etti.i Trabzon’un son ilçesi olan Beşikdüzü ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada da halka seslenerek Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu “Bakın görüyorsunuz Ortadoğu’da, Gazze’de, Suriye’de Irak’ta olanları. İŞİD tarafından 49 vatandaşımız kaçırıldı. 49 vatandaşımızı kurtarmak için çaba harcayan var mı ? Gazze için çaba gösteren var mı ? Eğer İsrail’in Gazze üzerindeki baskıyı kaldırmasını istiyorsan Kürecik’teki Radar Üssü’nü kapatacaksın. İsrail uçaklarına yakıt vermeyeceksin” ifadelerini kullandı.
 
9 siyasi parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaştıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu “Bu ülkede barışı ve huzuru getirecek birisine ihtiyacımız var. O ihtiyaç bizim gönlümüzde yatıyor. Bütün siyasi partiler 9 siyasi parti uzlaştık. 9 siyasi partinin her birisinin görüşü farklı. Ama biz ortada uzlaştık. Türkiye için, bayrağımız için, ülkemiz vatanımız için birleştik. ‘Dedik ki ekmek için Ekmelettin İhsanoğlu’ Bu nedenle sizin desteklerinizi bekliyorum. Memleketimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için." diye konuştu.
 
 
Ortadoğu’da barışı getirmek için çalışacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Beraber çalışacağız, ben çalışıyorum. Hep beraber çalışacağız. Adayların niteliklerine bakacağız. Kim nitelikli, kim kaliteli, kim dünyada saygılı olan birisi. Ekmeleddin beyin bir özelliğini de söyleyeyim. Dünyada ilk kez bir felsefe kuruluşu bir Türk için ödül düzenledi. ‘İhsanoğlu altın madalya ödülü’ Yabancılar onun adına uluslararası ödül veriyor. İhsanoğlu bizi temsil eder. Bayrağımızı temsil eder, herkesi kucaklar. Ortadoğu’ya da barışı getirir bizi de Avrupa’ya taşır. Bu topraklarda Mevlanalar yetişti, Karacaoğlanlar yetişti. Dadaloğlu yetişti. Bu topraklarda Ekmeledin İhsanoğlu yetişti. Onun için diyoruz ki ne ekersen onu biçersin. Ekmek için Ekmelettin İhsanoğlu.”
 
ad465bb9be385b3957aaa28ba4ab0c70.20140724181230.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler