Kılıçdaroğlu Trabzon için ne dedi

 Kılıçdaroğlu'dan savaş uyarısı!İstanbul'da turizmcilerin düzenlediği 'Turizm trendleri zirvesine' katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Turizmin gelişmesini, büyümesini istiyorsak, savaşlardan uzak durmalıyız. Mustafa K

Kılıçdaroğlu Trabzon için ne dedi

 Kılıçdaroğlu'dan savaş uyarısı!

İstanbul'da turizmcilerin düzenlediği 'Turizm trendleri zirvesine' katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Turizmin gelişmesini, büyümesini istiyorsak, savaşlardan uzak durmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk 'Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir' demiştir. Zorunlu olmadıkça savaş hep gözyaşı getirmiştir" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Turizmciler Derneği ve "turizmtrend.com" işbirliğiyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Turizm Trendleri Zirvesi'ne katıldı.

Turizmin ancak barış ikliminde gerçekleşebileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Turizmin önemli noktalarından birisi, barıştır, hoşgörüdür, sevgidir, dinlemektir, merakını gidermektir ama asla ve asla savaş değildir. İnsanoğlu turizmi merak edebilir, doğayı, kültürü, sağlığı, tarihi, çevreyi, ama insanoğlu savaşı merak etmez. O nedenle turizmin gelişmesini, büyümesini istiyorsak, savaşlardan uzak durmalıyız. Bu da sadece siyasetçi olarak görüşüm değil, olmamalı da zaten. Bu, ülkesini seven, insanı seven, onun düşüncelerine saygı duyan herkesin ortak paydası olmak zorundadır. O nedenledir ki, Mustafa Kemal Atatürk 'Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir' demiştir. Zorunlu olmadıkça savaş hep gözyaşı getirmiştir. Hiç kimse savaştan karlı çıkmamıştır. Barış varken niçin savaş? Dostluk varken niçin savaş? Hoşgörü varken niçin savaş?"

 

"En çok turist çeken 6. ülkeyiz ama az döviz bırakılıyor"

 

Türkiye'nin dünyada en çok turist çeken 6. ülke olmasına karşın, turistlerin Türkiye'ye yeterli döviz bırakmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Turistlerin geldiği ama en az para bırakılan ülkeyiz. Paris'teki bir-iki yıldızlı otellerde, bizim beş yıldızlı otellerin fiyatları var. Bütün oteller doludur. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'u, Mardin'i, Şanlıurfa'yı, Adıyaman'ı, Trabzon'u, Anadolu'yu, Orta Anadolu'yu düşünün, Hititleri düşünün. Baktığınız zaman uygarlıkların beşiği bir Anadolu var, yeterince tanıtamıyoruz. Üst gelir gruplarını çekebilirsek, kültür turizminin öne çıkmasını sağlayabilirsek, Türkiye gerçekten de bir marka olabilir" diye konuştu.

 

"İyi ki Erzurum'a, Diyarbakır'a Trabzon'a gitmemiş"

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önceki gün Norveç Parlamento Başkanı Dag Terje Andersen ve beraberindeki heyetle bir araya geldiklerini anımsatarak, Andersen'in bu ziyarette kendisine, "Her ülkede mutlaka iktidar vardır ama demokrasilerde muhalefet vardır. O nedenle sizinle Türkiye ile ilgili konuşmak istiyorum" dediğini aktardı. Ziyarette daha önce Türkiye'yi turist olarak ziyaret eden bir milletvekilinin "Türkiye'ye geçen yıl geldim ama sokaklarda hep erkekleri gördüm. Niçin kadınlar yok?" sorusunu yanıtlamakta zorlandığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Kendisine 'Turist olarak nereye gittiniz?' diye sordum. 'Alanya'ya gittim' dedi. Alanya'da erkek egemen bir toplum görüyorsa, iyi ki Erzurum'a, Diyarbakır'a, Trabzon'a, başka yerlere gitmemiş. Salonda çok sayıda kadın görüyorum. Kadınların iş yaşamına girmeleri, katılmaları, çalışmaları, emek harcamaları bizim için zorunluluktur. Kadın, erkeğiyle beraber, erkek kadınıyla beraber, ortak yaşam mücadelesi veriyoruz zaten.

Karadenizli kadın, son derece güçlüdür. Tuttuğunu koparır, çalışkandır, dirayetlidir. Aslında kadınlarımız çalışkandır. Onlar iş hayatına, özellikle de turizme, daha fazla girmek zorundadırlar. Onların el attığı alanın, daha hızlı büyüdüğünü görüyoruz."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset