Kılıçdaroğlu: Totaliter bir rejimle...

CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Totaliter bir rejimle karşı karşıyayız" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:"2009’a göre oylarımızda artış var. Ama beklediğimiz oranda değil Yüzde 30 bandına yaklaştığımı

Kılıçdaroğlu: Totaliter bir rejimle...

CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Totaliter bir rejimle karşı karşıyayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"2009’a göre oylarımızda artış var. Ama beklediğimiz oranda değil Yüzde 30 bandına yaklaştığımızı görüyoruz. Totaliter bir rejim ile karşı karşıyayız. Sözde bir diktatörün yüzüne, bir diktatör özentisinin yüzüne hukuk devletinin ne olduğu söylendi. Yargının, siyasal iktidarın yada egemen güçlerin arka bahçesi olmaması gerektiği özenle çizildi. Türkiye bu noktaya gelmişse hepimizin oturup yeniden konuşması lazım. Hukuk savunmaya geçmişse, bu ülkede bir şeyler var. Yargını en tepesindekiler kaygısını dile getiriyorlar. Sadece bir kişinin kaygısı değil. O da söyledi. AYM’deki bütün yargıçların ortak kaygısı ve söylemi. Türkiye, bu noktaya gelmişse, hepimize düşen yeni ek görevler var demektir."

17 Aralık operasyonuyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "17 Aralık operasyonunu devletin vicdanı yapmıştır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset