Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim meydanlarında halkın Erdoğan'a hırsız diye bağırdığını iddia ederek, başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yayınlanan kasetlerin de montaj olmadığını ileri sürerek TİB'in kayıtları

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sert yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim meydanlarında halkın Erdoğan'a hırsız diye bağırdığını iddia ederek, başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yayınlanan kasetlerin de montaj olmadığını ileri sürerek TİB'in kayıtları yayınlaması gerektiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, partisince Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kalabalığa dikkati çekerek, "Vallahi siz Afyon'u sallamışsınız, Afyon sallanıyor şimdi" diye konuştu.
 
Halkın "hırsız" olarak tanımladığı bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı koltuğunda oturmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, o koltuğun dürüst insanların, halktan yana çalışanların, mazlumdan yana olanların koltuğu olduğunu ifade etti. O koltuğun halk için çalışanların koltuğu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, o koltuğa bir gün halktan yana olan birisinin Başbakan olarak oturacağını ve bunun da sözünü verdiğini aktardı.

"O İŞİ HALLEDECEĞİZ"
 
Afyonkarahisar'ın tarihte çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
 
"Başbakan Kemal" sloganları ile sık sık konuşması kesilen Kılıçdaroğlu, "O işi halledeceğiz. Başbakanlık işini inşallah halledeceğiz, halkın sayesinde halledeceğiz. Şu yerel seçimleri bir verelim. Arkasından genel seçimler gelecek. Bu ülkede hırsızlar artık Türkiye Büyük Millet Meclisine girmesin istiyorum" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Biliyorsunuz Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasını açmış polis kardeşimiz, içinden bir bez parçasına bir cümle, 'Hırsız var' yazılı. Alıyorlar öğrenciye diyorlar ki 'Sen Sayın Başbakana hakaret ediyorsun.' Demiş ki 'Sadece burada hırsız var yazıyor nereden çıkardınız onu?' Artık, sadece Afyon değil, sadece Türkiye değil bütün millet, bütün dünya, bunun unvanını biliyor. O polis kardeşime de söylüyorum, artık 'hırsız var' diyenin kimin için söylediğini sen de biliyorsun ben de biliyorum. Artık o devlet sırrı olmaktan çıktı. Yine geçenlerde bir kişi demiş ki şu başçalanın bir mitingine gideyim, bu kadar malı götürdükten sonra acaba millete ne söyleyecek. Gidiyor mitinge, mitingin ortasında bir bakıyor, cüzdan yok. 'Hırsız var' diyecek ama korkudan diyemiyor, çünkü dayak yiyecek.

Türkiye'nin bildiği bu gerçeği, artık bütün dünya biliyor, hepimiz her şeyin farkındayız. Diyor ki 'Bunlar montaj.' Ne montajı kardeşim, montajsa, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtlarını yayınla diyorum, yayınlamıyor. Niye yayınlamıyor, çünkü o konuşmaların doğru olduğunu o da biliyor. Dedim ki sen bunlar doğru diyorsan, gönder Amerika'ya, herhangi bir kuruluşa, montaj mıdır, değil midir rapor versinler, yap bunu dedim. Gönderdi mi? Niye göndermiyor? Çünkü o da biliyor, bunların hepsi doğru."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset