Kılıçdaroğlu devam kararı için ne dedi?

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’nda eyleme devam yönünde alınan karara herkesin saygı duymasını istedi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'nın bardağı taşıran som damla olduğunu iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve

Kılıçdaroğlu devam kararı için ne dedi?
Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’nda eyleme devam yönünde alınan karara herkesin saygı duymasını istedi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'nın bardağı taşıran som damla olduğunu iddia etti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları Swiss Otel’de yabancı gazetecilerle bir araya geldi. 
 
KADININ DOĞUMUNA KARIŞTILAR
 
"Toplumun bu baskıyı kaldırmaya tahammülü yok"  diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin bir kadının kaç çocuk doğuracağını ve doğumun nasıl yapacağına kadar müdahale ettiğini belirtti.
 
DEVAM KARARINA SAYGILIYIZ
 
Türk gazetecilerin alınmadığı toplantıda yabancı basın mensuplarına polis müdahalesini anlatan kısa film izletildi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’ndaki eylemleri değerlendirdi. Parktaki göstericilerin eyleme devam yönünde aldığı kararı yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Gezi Parkı’ndakiler nasıl bir karar alırsa ona hepimizin saygı duyması gerekir. Biz de saygı duyacağız. Gençler oturup eyleme onlar karar verdiler. Tartışıyorlar bildiğim kadarıyla. Tartışmaların sonucunda nasıl karar aldılarsa bir demokraside olması gereken kurala uyarak, onların kararlarına saygı göstereceğiz.” diye konuştu.
 
EYLEMLERİNE SAYGI DUYUYORUZ
 
Konuşmasında hükümeti hedef alan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
"CHP olarak gençleri dikkatle dinliyoruz. Onların söylemlerinden ders çıkarmaya çalışıyoruz. Onların eylemlerine ve söylemlerine saygı duyuyoruz. Bizim milletvekillerimiz Gezi Parkı'nda eylemcilerin orantısız güçle muhatap olmamaları için orada nöbet tutuyorlar."
 
Cumhurbaşkanı Gül’ün sosyal medyadan eylemcilere yönelik, ‘evinize dönün’ çağrısını ise Kılıçdaroğlu şöyle değerlendirdi: “Çağrı yapabilirler, onu da demokratik bir talep olarak görmemiz gerekiyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı gençlere, ‘evinize dönün’ diyor. Gençlerin de bazı talepleri var. Hangi gerekçe ile eyleme devam edeceklerini bilmiyoruz. Onlara da saygı göstereceğiz.” 
 
BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
 
Gezi Parkı’ndaki eylemleri demokratik bir hak olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, “Anayasada silahsız ve saldırısız toplu gösteri yapma hakkı var. Demokrasilerde bu bir haktır. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirirler. Onlar da orada bir araya gelip düşüncelerini söylüyorlar, geniş bir kamuoyu desteği aldılar. Sadece Türkiye’de değil, dünyadan da büyük bir destek aldılar. Çünkü onlar daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi istiyorlar. Bu ülkede kim daha fazla özgürlük ya da demokrasi istemiyor? Eğer bu talep haklıysa meşru ise herkesin destek vermesi lazım. Hepimizin destek vermesi lazım. Gezi olayı aslında baskılanan bir toplumun patlamasıdır. Bardağı taşıran son damladır. Sadece bir parka sahip çıkmanın ötesinde bir olaydır bu. Eğer dünyada yankı buluyorsa, bu olayı dünya sahip çıkıyorsa, çağdaş dünya sahipleniyorsa, bunun bir anlamının olması gerekir. Orantısız güç ile bu insanları sizin susturmamanız gerekir. Bütün baskılara rağmen bu insanlar özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Bundan hepimizin onur duyması gerekir.” şeklinde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, toplantıda neler konuşulduğu ve Türk basınına toplantının neden kapalı yapıldığı sorusuna ise cevap vermedi.
 
YABANCI MUHABİRLERE EYLEMLERLE İLGİLİ VİDEO GÖSTERİLDİ
 
Toplantı öncesi Türkçe ve İngilizce hazırlanmış broşürlerin dağıtıldığı toplantıda ayrıca Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir video da gösterildiği kaydedildi. Toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Gürsel Tekin, Haluk Koç, Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu'nun yanısıra milletvekillerinin de yer aldığı öğrenildi.
 
Toplantının Türk basınına kapalı olduğunu belirten yetkililer, yabancı basın mensupları hariç toplantıdan görüntü ya da fotoğraf alınmasına müsaade etmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler