Kılıçdaroğlu cemaatten oy istedi

3 gün önce ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleri hala sürüyor. CHP lideri, Washington'da ziyaretlerde bulundu. Dershaneler konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şaşırtan bir açıklama yaptı ve "Gülen hareketi bize oy verirse mutlu o

Kılıçdaroğlu cemaatten oy istedi

3 gün önce ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleri hala sürüyor. CHP lideri, Washington'da ziyaretlerde bulundu. Dershaneler konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şaşırtan bir açıklama yaptı ve "Gülen hareketi bize oy verirse mutlu oluruz." dedi.

"ERTELEME KARARI DOĞRU"

Washington'da basına özel bir mülakat veren Kılıçdaroğlu,muhabirin Bakanlar Kurulu'nun dershaneler konusundaki erteleme kararını hatırlatması üzerine "Karar doğru. Dershaneleri kapatmak istiyorsanız hazırlık yapmanız lazım. Eğitim sisteminin dershanelere ihtiyaç duyulmayacak hale getirilmesi gerekiyor.

2015 diyorlarsa belki böyle bir proje vardır. Biz böyle bir çalışmanın yapılmasını öteden beri arzu ediyoruz. Böyle bir düzenleme yapılırsa mutlu oluruz" dedi.

HÜKÜMETLE - CEMAAT ARASINDA KRİZ BİTTİ Mİ?

Kılıçdaroğlu,muhabirin "Sizce bu kriz bitti mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Onu bilemiyorum tabi. Çünkü dershanelerle başlayan bir olay olduğunu zannetmiyorum. Dershaneler bunun görünen yüzü. Ama tabanda neler oluyor? İktidarla cemaat arasında nasıl bir çatışma var onu bilemiyoruz.

"CHP'YE OY VERİRLERSE MEMNUN OLURUZ"

Gülen ekibine destek verenler sayısal olarak kaçtır, CHP'ye destek verirler mi onu bilemiyoruz. Ezilenden yanayız, haklıdan yanayız. Bu çerçevede bize oy verirlerse memnun oluruz."

CEMAAT TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun Washington gezisinin en tartışmalı konularından biri de CHP liderinin gezide Fethullah Gülen Hareketi'nin temsilcileriyle bir araya gelip gelmeyeceği konusuydu. Kılıçdaroğlu, mülakatta bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Ancak, dün sabah, Gülen Hareketi'nin ABD'deki çatı kuruluşlarından, Türkî Amerikan Birliği'nin (TAA) yöneticileriyle TAA'nın ofisinde buluştu ve beraber kahvaltı etti. Kahvaltıda ne görüşüldüğü konusunda ise bilgi vermekten kaçındı.

LOĞOĞLU: DERSHANELER GÜNDEME GELMEDİ

Konuya Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu açıklık getirdi. "ABD temaslarımızda en çok Gezi ve İsrail konuşuldu diyen Loğoğlu, TAA ziyaretiyle ilgili de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarını, ziyaretin sohbet ortamında gerçekleştiğini ve dershaneler dahil başka konuların gündeme gelmediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler