Kılıçdaroğlu: AKP’li 40 vekil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere hitap etti. Konuşmasında 4 bakanla ilgili Yüce Divan oylamasına vurgu yapan Kılıçdardoğlu, "TBMM’de tarihin önünde önemli bir çizgi çizildi. Yüc Divan lehine oy kullanan AKP'l

Kılıçdaroğlu: AKP’li 40 vekil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere hitap etti. Konuşmasında 4 bakanla ilgili Yüce Divan oylamasına vurgu yapan Kılıçdardoğlu, "TBMM’de tarihin önünde önemli bir çizgi çizildi. Yüc Divan lehine oy kullanan AKP'li 40 vekil için 'Bunlar içimizdeki hainler' dediler" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar;

AK PARTİ GRUBU SUÇ ORTAĞI: (4 bakanla ilgili Yüce Divan oylaması) TBMM’de tarihin önünde önemli bir çizgi çizildi. Çizginin bir tarafından adalete inananlar, yolsuzluklara karşı olanlar vardı öbür tarfında da hırksızları savunanlar vardı. Bu çizgi siyasal tarihimizin en önemli çizgilerinden biridir. TBMM çatısı altında yolsuzlukları bütün delilleri ile ortaya konmuş dosya AKP Grubu tarafından kapatıldı. Artık Adalet Kalkınma Partisi Grubu, suç ortağıdır. Olayın aydınlatılmasını değil, kapatılmasını istemiştir.

DENEMEK İÇİN 4 YIL YETKİ İSTİYORUM: Son zamanlarda gazetelerde okuyorsunuz, 'Şu geldi, bu gitti'. Bunların tamamı asparagas, yok öyle bir şey. Gerçek olan bir şey var, 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum, hepinizin oyunu istiyorum. Öyle uzun süreli değil, denemek için 4 yıl için yetki istiyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor, kul hakkı nasıl korunuyor, rüşvetçilerden nasıl hesap soruluyor.

ÇOCUKLARINI DÜŞÜN SANDIĞA ÖYLE GİT: AKP’ye oy veren yurttaşlara sesleniyorum senin cebinden çalındı para. Alın terin çalındı. O nedenle otur ve yeniden düşün. Çocuklarını, geleceği, vicdanı düşün sandığa öyle git.

BAŞBAKAN DARBE KONUŞULAN MECLİS'TE YOKTU: Darbe darbe diyordu darbe suçtur. Darbe iddiasında bulunan bir başbakan iddiaların görüşüldüğü Meclis’e katılmaz mı, katılmadı. AKP’li 40 vekil Yüce Divan lehine oy kullandı. 40 vekile ‘Bunlar içimizdeki hainlerdir’ diyorlar. O vekillere sesleniyorum arkadaşınız için hain dediler o hainle aynı sırada oturacak mısınız?

90 YILLIK PARANTEZ SÖYLEMİ NANKÖRLÜK: Cumhuriyete 90 yıllık parantez söylemini dillerine alıyorlar. Buna cesaret ediyorlar. Cumhuriyet olmasaydı sen milletvekili olacak mıydın, kadın olarak oy kullanabilecek miydin. Bunun adı nankörlüktür. Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Anladık ki bu parantez lale paranteziymiş.

BAĞIŞ, DİYANETTEN SORUMLU BAKAN OLSUN: 4 bakan aklandı bir suçları yok. Önümüzdeki günlerde dilekçe verecekler. Haklı mı haklı adamlar. Yardımcı olmak için Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır. Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı. Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. Bakama makara deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan.

ERDOĞAN DA AKLANIR MIYDI?: AK Parti vekillerine sesleniyorum Bağış, Kuran’la dalga geçti aklandı. Tayyip Erdoğan da aklanır mıydı? Asla aklanmazdı. Allah’ın kelamıyla dalga geçeni aklayacaksın Erdoğan’la dalga geçeni partiden atacaksın.  Sandığa giderken bunları unutmayın.

ALİ BABA 40 HARAMİLER HEDİYE ETTİLER: Somali'ye gittiler çocuklara kitap hediye ediyorlar. Ali Baba ve Kırk Haramiler... Yahu TÜrkiye'de yeterince var zaten. Haramilerden Türkiye'yi kurtarmak için 4 yıl istiyorum.

YOLSUZLUKLARDA OY VERENİN DE SORUMLULUĞU VAR: "Biz yırtık ayakkabıyla siyasete girdik" dediler. Elini vicdanına koy 12 yılda soyup soğana çevirdiler. Onların havuzları, yalıları sarayları var. Senin de gırtlağa gelmiş borcun var. Türkiye kötü yönetiliyor fatura vatandaşa çıkıyor. 10 milyon emekli bir kez daha dinlesin yetim aylıklarına 6 lira 99 kuruş. Dul aylıklarına yapılan zam 9 lira 32 kuruş zam yapıldı. Devlet soyuluyor fatura sana çıkıyor kardeşim. Hala farkında değil misin? Senin de sorumluluğun var. Yolsuzluklardan AKP'ye oy veren herkesin sorumluluğu var.

BORÇ SENİN, SERVET ONLARIN SIRTINA: 29 milyon yoksulumuz var. Onlar soyuyorlar halk fakirleşiyor. En zengin yüzde 1'lik kesimi gelirin yüzde 54.3'ünü alıyor. Buna adalet diyorsan adresin belli AKP. Ben de hak sahibi olmak istiyorum diyorsan onu da adresi belli CHP, gel buraya kardeşim. Vatandaş borç batağında. 2002'de kişi başına dış borç 1.963 TL'ydi bu 5 bin 224 dolar. Bankalara kredi kartı borcu 6.5 milyar lira bugün 345 milyar lira 52 kat artmış. Borç senin sırtına servet onların sırtına. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzeni değiştirmeye ahd ettim.

İLK 3 AYDA SİYASİ AHLAK YASASINI ÇIKARACAĞIM: Çalışan adamı cezalandırıyorlar dünyalıklarını yapıyorlar. Sizden 4 yıl istiyorum, yüzde 15 sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız, sözüm söz. Bunun getireceği fatura 30 milyar dolar. 4 yılın ilk 3 ayında yapacağım şey siyasi ahlak yasasını çıkarmak olacak. Sosyal yardımların bir kuruşu kesilmeyecek tam tersine iki katına çıkaracağım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset