Kılıçdaroğlu Ak Parti'yi bozguna uğrattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Meclis'e başörtüsüyle girmeleri konusunda partilerinin bu hafta bir tarih yazdığını söyledi.Kılıçdaroğlu, AK Partili bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelmesi ve Chp'n

Kılıçdaroğlu Ak Parti'yi bozguna uğrattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Meclis'e başörtüsüyle girmeleri konusunda partilerinin bu hafta bir tarih yazdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, AK Partili bazı kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelmesi ve Chp'nin bu konudaki tavrına ilişkin, "CHP, kendisine yakışan tavırla Parlamento'da yerini aldı, konuşmalarını yaptı. Şu gerçek ortaya çıktı; biz Chp olarak kadının bedeni, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi. 

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

ERDAL İNÖNÜ'YÜ ANDI

Kılıçdaroğlu, PM toplantısının açılışında yaptığı konuşmaya, kısa süre önce vefatının yıl dönümü olan eski genel başkanlardan Erdal İnönü'yü anarak başladı.

İnönü'nün soyadının ağırlığının hakkını vermiş, değerli bir insan olduğunu, inandığı doğrulardan hiçbir zaman ayrılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, kendisini rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.

"HAZIRLANMIŞ BEKLİYORLAR, Chp'YE SALDIRACAKLAR"

CHP'nin geçen hafta parlamentoda tarih yazdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bazı AK Partili kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile gelmesine değindi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"AKP'liler, onların medyaları, kalemşörleri hazırlanmış kıta kıta bekliyorlar. Chp'ye saldıracaklar, püskürtecekler, ezecekler. Bütün bunların hazırlıklarını yapmışlar. Chp, kendisine yakışan tavırla Parlamento'da yerini aldı, konuşmalarını yaptı. Şu gerçek ortaya çıktı; biz Chp olarak kadının bedeni, giysisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Düne kadar hem kadının bedeni üzerinden hem giyimi üzerinden siyaset yaptılar. Utanmadan dönüp, Chp'yi suçladılar.

"TAM BİR BOZGUNA UĞRADILAR"

Biz kadın erkek eşitliğine inanan, kadına seçme, seçilme hakkını getiren bir partiyiz. Kadının siyasette, toplumsal yaşamda daha fazla rol almasını isteyen partiyiz. Bunun için mücadele ettik. Biz çok önemli bir gerçeği Türkiye'nin gündeminden sildik, aldık. Artık hiç kimse türban üzerinden mağduriyet edebiyatı yapamayacak. Hazırlıkları ona göre yapmış, saldırılarını da ona göre hazırlamışlardı. Tam bir bozguna uğradılar."

MUHARREM İNCE VE ŞAFAK PAVEY'E TEŞEKKÜR

Genel Kurul'da Chp adına konuşma yapan Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e teşekkür eden Kılıçdaroğlu, özellikle Pavey'in konuşmasının büyük etki yarattığını, ancak alkışlamaları gerekenlerin saldırıya geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bunu beklemiyorlardı, ezberleri bozuldu" ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının kadına özgürlük getirdiğini iddia ettiğini, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sadece İstanbul'da onbinlerce başörtülü kadının sosyal haklardan yoksun şekilde çalıştığını bildirdi. AK Parti üyelerinin bu soruna değinmediğini savunan Kılıçdaroğlu, onların sorunlarını da Chp'nin dile getirdiğini bildirdi.

"KADINI VİTRİN OLARAK KULLANDILAR"

AK Parti'nin kadınları asıl amaçlarına ulaşmak için vitrinde kullandığını, samimi olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, kafalarının ardında gizli gündemleri olduğunu, adım adım hayata geçirilen uygulamaların bu gerçeği gözler önüne serdiğini söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2013 yılı Cinsiyet Ayrımcılığı Raporuna göre kadın-erkek eşitliği açısından Türkiye'nin 136 ülke arasında 120. sırada olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin getirdikleri uygulamalarla kadınların istihdama katılımını da engellediğini savundu.

"SİVİL DİKTA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkiye'nin demokrasi açığının gün geçtikçe arttığını, mücadele edilerek elde edilen kazanımların parça parça vatandaşın elinden alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin, öğrencilerin, gazetecilerin, askerlerin, aydınların hapishanelere atıldığını söyledi.

Hükümetin açılım çerçevesinde halka yeni ve modern hapishaneler vaad ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dikta rejimini bundan daha güzel anlatan bir söylem olamaz. Bir sivil dikta ile karşı karşıyayız. Biz sıradan bir demokratik ortam içinde iktidardaki bir partiye karşı mücadele vermiyoruz. Bizim mücadelemiz AKP devletine karşı. Çok partili rejimden tek partili devlete doğru gidiyoruz" diye konuştu.

"KENAN EVREN BİLE BUNU YAPMADI"

Kılıçdaroğlu, bazı çevrelerin kendisini "diktatör" ifadesini kullandığı için eleştirdiğini ifade ederek, "Hangi demokraside başbakan bir ile gidecek, 'olabilir ya şu kişiler protesto edebilir' diye onları önceden toplayıp hapse atıyorsunuz. Kenan Evren bile bunu yapmadı. Bunu yapan adama ben diktatör demezsem doğruyu söylememiş olurum" değerlendirmesinde bulundu.

"DEMOKRASİ İÇİN ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ"

Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Chp'ye yönelik her türlü eleştiriye açık olduklarını, ancak demokrasiyi bu ülkeye getiren, derinleşmesi için çaba harcayan ve bedel ödeyen bir parti olarak "siz demokrasiyi getirmediniz" şeklindeki sözleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

"Biz demokrasi konusunda sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyan bir partiyiz. Kimse demokrasi konusunda bizim elimize su dökemez" diyen Kılıçdaroğlu, egemenlik hakkını sultandan alıp, halka verenin kim olduğunu, herkesin sorgulaması gerektiğini söyledi.

Kendilerinin "yolunu bulanlar partisi" olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Chp'nin bütün söylemleriyle Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmaya çalışan, kalıcı bir parti olduğunun altını çizdi.

"HERKES HADDİNİ, YERİNİ BİLECEK"

CHP'nin çok partili yaşamının yanı sıra sosyal demokrasiyi de ülkeye getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkes haddini, yerini bilecek. Chp ile oturup konuşacaksanız, adam gibi oturup konuşacaksınız" dedi.

"DİN İŞLERİNİ, İMAM HATİPLERİ, İLAHİYAT FAKÜLTELERİNİ BİZ KURDUK, AMA SİYASETİNİ YAPMADIK"

Kılıçdaroğlu, Chp'nin özgürlüklerden ödün vermeyen, kimsenin etnik kimliği ile uğraşmayan, inanç üzerinden siyaset yapmayan bir parti olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığını, İmam Hatip mekteplerini, İlahiyat Fakültelerini biz kurduk. Ama biz çıkıp meydanlarda bu işin siyasetini yapmadık. Bunları yapmayanlar, bunun siyasetini yapmaya başladılar. Dini siyasete alet ettiler. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum; dini siyasete alet eden insanlara güvenmeyiniz. Onlar sizin en temiz inaçlarınızı kendi çıkarları açısından sömürüyorlar.

"CAMİ AVLUSUNDA MİTİNG YAPANIN BU ÜLKEYE HAYRI OLMAZ"

Cami avlusunda miting yapan adamın bu ülkeye hayrı olmaz. Cami avlusunda siyaset yapacaksın, din, iman edebiyatı yapacaksın, dünyanın en zengin başbakanlarından biri olacaksın ve hesabını veremeyeceksin. Bu diktatöre defalarca söyledim; çık milletin önüne 'ben kul hakkı yemedim' de. Diyemiyor. Ama biz deriz. Bu millete veremeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Cam gibi tertemiziz. Bir taraftan bakarsanız öbür tarafa görürsünüz. Karanlık dünyaların insanları değiliz. Ama karanlık dünyaların insanları bugün ülkeyi yönetiyorlar."

CHP'nin tarihinde hiçbir siyasal idama ve darbeye evet demediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ancak iktidarın bunu topluma tersi biçimde yansıtmaya çabaladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Halkın günlük belleğinden bunu silip alsalar bile tarihin belleği ortadadır. Tarih bunları unutmaz" dedi.   

"ULUDERE'NİN TAKİPÇİSİYİZ"

Parlamentoda Uludere olayını takip eden ve en fazla sorgulayan partinin Chp olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Onların öldürülme talimatını bu diktatör verdi. Ankara'nın derin dehlizlerinde bu dosya kaybolur. AKP milletvekillerinin oylarıyla da bu dosya tozlu raflara kaldırılır. Ama bu dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasama organını kendi arka bahçesi haline getirdiğini, AK Parti milletvekillerini ise kendi sözlerine göre parmak kaldıran askerlere dönüştürdüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun olağanüstü toplantı tarihini bile bu diktatör belirliyor. Meclis Başkanı çıkıp 'Sayın Başbakan bu Meclis'in başkanı benim. Parlamentonun hangi tarihte toplanacağına ben karar veririm' diyemiyor. Neden? Koltuğunu diktatöre borçlu da ondan" ifadelerini kullandı.  

"SEN KİMSİN DE BENİM TEMİNATIMSIN?"

Başbakan Erdoğan'ın kendisini demokrasinin teminatı olarak gösterdiğini ifade ederek, bu durumu eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sen kimsin benim teminatım oluyorsun? Bu ülkede yurttaşların teminatı, evrensel kurallardır, hukukun üstünlüğüdür, demokrasidir. Kimse kimsenin teminatı olamaz. Eğer teminat olunacaksa, bu ülkenin teminatı bu ülkenin halkıdır. Kimsin sen? Ülkeyi bölen ayrıştıran bir adam teminat mı olur?"

Uluslararası kuruluşların da artık Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, Hükümetin terör örgütleriyle girdiği ilişkinin herkes tarafından fark edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti terör örgütleriyle kol kola gezer, onlara kol kanat gererse Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti uluslararası alanda meşruiyet tartışmasına sokulmuş olur. En tehlikeli olan budur. Türkiye şimdi bu sürecin içindedir" dedi.

TÜRKİYE'DE DOLAR MİLYONERİ SAYISI, TÜRKİYE'NİN 2 KATI"

Kılıçdaroğlu, geçen günlerde Japonya Başbakanı'nın Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, Japonya'nın kişi başına döşen milli gelirinin Türkiye'den 7 kat fazla olduğunu, ancak dolar milyoneri sayısında ise Türkiye'nin Japonya'dan çok daha önde olduğunu anlattı. Bütün yurttaşların bunu sorgulaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yırtık ayakkabıyla siyasete girip bugün dünyanın en zengin başbakanlarından biri nasıl oluyorsa, hesabını veremiyorsa, işte bu politikanın sonucu olarak Türkiye'de dolar milyoneri sayısı Japonya'nın iki katı" değerlendirmesinde bulundu.

Japonda'daki siyasetçilerin ahlaki değerlerinin de Türkiye'deki siyasetçilerden yüksek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "4 saat sular akmadı diye Japonya'da belediye başkanı istifa ediyor. Bizde 15 gün akmıyor, kimse istifa etmiyor" diye konuştu.

"EN DOĞRU ADAYLARLA YOLA ÇIKACAĞIZ"

Konuşmasında yerel seçimlere yönelik hazırlıklara da değinin Kılıçdaroğlu, oluşturdukları 5 kişilik heyetin objektif, tartışmaya yol açmayacak ve kapsamlı bir çalışma yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "En doğru adaylarla yola çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP'li belediye başkanlarının zor koşullarda ve baskı altında çalıştıklarını, ancak görevlerini hakkıyla yerine getirdiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, tüm başkanlara teşekkür etti.

"295 ADAY NASIL BELİRLENDİ ANLATACAĞIZ"

Yerel seçimler üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yerel yönetimlerle ilgili çok güzel çalışmalarımız var. 5 kişilik bir komisyon kurduk komisyonumuz bütün verileri değerlendirerek bölgenin milletvekillerini, il ilçe başkanlarını dinleyerek, o ilden sorumlu olan parti meclislerini, milletvekillerini dinleyerek adaylarımızı saptırıyoruz. Objektif ve tartışmaya yer açmayacak kurallar içinde seçmeye çalışıyoruz. Bu benim yakınım, bu benim akrabam, bu benim dostum bu buraya gelsin gibi durumlar artık yok Chp'de.

Bugün size 295 belediyemizin belediye başkan adayımızı getireceğiz. Nasıl belirlendi bu isimleri arkadaşlar sizlere anlatacak."

SARIGÜL İÇİN PARTİYE DÖNÜŞ OYLAMASI YAPILACAK

CHP PM toplantısı Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam ediyor.

Toplantının kapalı bölümünde iç ve dış gelişmeler ele alınarak, yerel seçimlere yönelik hazırlıklar görüşülecek. Bu kapsamda il ve ilçelerden oluşan  295 yerleşim yerinin yerel seçimlerdeki kesinleşen belediye başkan adayları PM üyelerinin görüşüne sunulacak.

Ayrıca aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu 5 kişinin, geçmişte verilen partiden ihraç kararlarının kaldırılması ve üyeliklerinin iade edilmesine ilişkin talepleri görüşülerek, oylama yapılacak.

Öte yandan PM toplantısı öncesi bir grup parti genel merkezi önüne gelerek, üzerinde "Kötünün iyisine değil, solun kendisine oy vermek istiyorum" yazılı pankart açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset