Kılıçdaroğlu Ak Parti'ti bekleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK'da, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirilirken, aday belirleme sürecinde bugünden başlayan "CHP-MHP ittifakı" söyleminin yanlış olduğu yorumları yapıldı. CHP, aday belirlemede son g

Kılıçdaroğlu Ak Parti'ti bekleyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK'da, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci değerlendirilirken, aday belirleme sürecinde bugünden başlayan "CHP-MHP ittifakı" söyleminin yanlış olduğu yorumları yapıldı. CHP, aday belirlemede son güne kadar bekleyecek.

"ANNENİN ÖYLE SÖYLEMESİ NORMAL"

CHP lideri başkanlığında yapılan MYK'da, parti yöneticileri önceki gün TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. Bazı parti yöneticilerinin, saldırgan Orhan Övet'in annesinin, "Çocuğumu affedin" çağrısını gündeme getirmesi üzerine Kılıçdaroğlu'nun, "Anadır, tam bir Anadolu kadını. Böyle demesi normal" değerlendirmesinde bulunduğu, ancak saldırıya ilişkin kapsamlı yorum yapmadığı kaydedildi.

ALEYHİMİZE KULLANILIR

Toplantıda, Ağustos ayında ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yol haritası da ele alındı. Kılıçdaroğlu'nun bu çerçevede özellikle muhalefet partileri arasında yapılması beklenen olası ittifaklara kapıyı kapatmadığı, ancak ittifakların zamanlamasına ilişkin uyarıda bulunduğu kaydedildi.

AK PARTİ'NİN ADIMI BEKLENECEK

Kılıçdaroğlu'nun, "Seçim takvimini sonuna kadar kullanmalıyız. Ak Parti'nin nasıl hareket edeceğini görmeden atılacak bir ittifak adımı aleyhimize kullanılır. Özellikle CHP-MHP ittifakı, Ak Parti tarafından kullanılarak, diğer partilerin kemikleşmesine neden olacaktır" dediği öğrenildi.

Parti kurmaylarının ittifak arayışlarında yalnızca MHP'nin değil, BDP'nin de içinde olacağı Ak Parti karşıtı bir blokun toplam desteğinin sağlanması görüşünü dile getirdikleri kaydedildi.

"SANDIKLAR BİRÇOK KENTTE SAHİPSİZ KALDI"

Toplantıda, 30 Mart yerel seçimlerine yönelik kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Bazı parti yöneticilerinin 81 ilin sonuçlarının tek tek mercek altına alınması gerektiğini ilettiği, bu talep doğrultusunda kapsamlı bir sunum hazırlığı yapıldığı ifade edildi. Toplantıda, CHP'nin güçsüz olduğu yerlerde sandığın boş kaldığı yorumları yapılırken, Kılıçdaroğlu'nun, "CHP'nin güçlü olduğu yerlerde, Ankara'da bile bazı sandıklar boş kaldı. Sandıklara sahip çıkmakta eksik kaldık. Sandıklar bir çok kentte sahipsiz kaldı. Bu bağlamda hem genel merkez hem örgütlerimiz sonraki seçimler için yeni bir çalışma modeli oturtmak zorundayız" dediği öğrenildi.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı tarafından kurulan sistemin başarılı olduğu, ancak illerden giriş yapılmadığı için işlemediği yorumları da yapıldı. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu'nun il yönetimlerine tepkili olduğu ve bu konuda uyarılacakları mesajı verdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler