Kılıçdaroğlu 4 yıllık yetki istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sade ve sadece 4 yıl yetki isteyerek, CHP iktidarında yapacağı vaatleri anlattı.Eskişehir’de Sıhhiye Meydanı’nda kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, Allah’ın izniyle Başbakan olacağını ve ülk

Kılıçdaroğlu 4 yıllık yetki istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sade ve sadece 4 yıl yetki isteyerek, CHP iktidarında yapacağı vaatleri anlattı.

Eskişehir’de Sıhhiye Meydanı’nda kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, Allah’ın izniyle Başbakan olacağını ve ülkenin sorunlarını çözeceğini kaydetti.

“Yürüyoruz, kararlılıkla adım adım iktidara yürüyoruz, Türkiye’yi şaha kaldıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP ne yaptı ki diyorlar. CHP’nin ne yaptığını görmek istiyorsanız Eskişehir’e gelin. Hatta garip bir durum. Yılmaz Hocanın yaptıklarını biz yaptık diye satıyorlar. Sandığa gidip orada tepkimizi göstereceğiz. Siyasette kavga olmasın istiyorum. Benim başbakanlığımda siyasette kavga olmayacaktır. Benim başbakanlığımda vatandaştan topladığım her kuruş verginin hesabını vatandaşa vereceğim. Hiçbir vatandaşımı ötekileştirmeyeceğim. Herkse eşit muamele yapacağım. Herkesin başımın üstünde yeri var diyeceğim. Onlar böldüler. Ben böldürmeyeceğim. Ben kavga etmeyeceğim. Dikkat edin hiç onlara cevap vermiyorum. Onları kale alamıyorum. Benim derdim vatandaşın derdi. Ben vatandaşın derdine derman olacağım” dedi.

“17 MİLYON YOKSULU İÇİME SİNDİREMİYORUM”

Ülkede şu anda 17 milyon yoksul olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Anneleri baş tacı yapıyoruz. Sevgili Peygamberimiz ne diyor? ‘Cennet anların ayaklarının altındadır’ diyor. Ben 17 milyon yoksulu içime sindiremiyorum. Yoksulluğu en derinden yaşayan annelerdir. Akşam çocuklarının karnını doyuramıyorsa, acıyı çeken annelerdir. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Buradan 17 milyon yoksul yurttaşıma şunu söylüyorum. Açlık çektiğini, işsizlik çektiğini, çocuklarının yeteri kadar beslenemediğini biliyorum. Senden sadece bir şey istiyorum. 7 Haziran’da sandığa git ve CHP’ye oyunu ver. Gerisini düşünme. Ben sizden birisiyim. Ben Anadolu’dan kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyde doğdum. Açlığı yoksulluğu bilirim. Ankara’daki beyler bilmez. Onlar altın kaplı klozette oturmaya geçtiler. Ankara beylerin çocukların KPSS’ye girmez ama sizin çocuklarınız girer ve ne zaman sıra bana gelecek diye bekler. Sizin çocuklarınıza ancak sıra CHP iktidarında sıra gelir. Halkın iktidarında gelir” diye konuştu.

“CHP’YE GELİN HEP BERABER HUZUR İÇİNDE YAŞAYALIM”

“CHP’ye gelin hep beraber huzur içinde yaşayalım” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Yoksul hanelerde kadına diyeceğim git bankalarda hesabını aç. Her ay 720 lira para onun banka hesabına yatacak. O da işçi, emekli, memur gibi gidip parasını çekecek. Benim ahlak anlayışımda; ‘sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ vardır. Kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. O yüzden bütün kadınlara sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren CHP’dir. Sizi birinci sınıf yurttaş konumuna getiren CHP’dir. Yeni bir hamle, yeni bir çıkış yapın. Sizin yoksulluğunuzu, inancını sömürenlere ödün vermeyin. CHP’ye gelin hep beraber huzur içinde yaşayalım” ifadelerini kullandı.

“SADECE VE SADECE 4 YIL YETKİ İSTİYORUM”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında sosyal yardımları iki katına çıkartacaklarını da aktararak, “Şimdi bir propaganda yapıyor. CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecekmiş diyorlar. Niye keselim? Asla ve asla sosyal yardımların hiçbirisini kesmeyeceğiz. Tam tersine CHP iktidarında sosyal yardımları iki katına çıkacağız. 13 yılda 17 milyon yoksul oluşturdular. Sadece ve sadece 4 yıl yetki istiyorum. Yoksulluğu bitireceğim. Bu güzel topraklarda, bu ülkede, bayrağımın altında bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Yetki verin, sorunları çözeceğim. Yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım” şeklinde konuştu.

“ŞEKER FABRİKALARINA SAHİP ÇIKIYORUM”

Şeker fabrikalarını özelleştirmeyeceğini, modernize edeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Şeker Fabrikalarına sahip çıkıyorum. Hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Yeniden modernize edilip, kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi pancarımızı köylülerimiz üretecek. Kotaları da kaldıracağız.”

“ARTIK YETER DEMENİN, ŞAHLANMANIN ZAMANDIR”

Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 2002’deki AK Parti olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Onlar milleti perişan ettiler. Buradan iktidar partisine oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. 13 yıldır iktidardalar. 2002’de oy verdiğiniz parti şimdi yok. 2002’de yoksulluğu bitireceğiz dediler. 17 milyon yoksul var. Yolsuzluğu bitireceğiz dediler. Sözde yolsuzlukları bitireceklerdi, hepsi bu işin uzmanı oldular. Ne diyorlardı. Yasakları kaldıracağız. Ama yeni yasaklar geldi. İnanarak oy verdiğiniz o parti şimdi iktidardaki parti değil. ‘Garip gurabanın partisiyim’ dedi, oy aldı. O parti rantın partisidir, köşeyi dönenlerin partisidir, alın teri yiyenlerin partisidir. Senin inancını sömürdüler. Senin manevi duygularını sömürdüler. Artık yeter demenin, şahlanmanın zamandır. Artık kul hakkı yememenin, artık CHP’nin zamanıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset