Kılıçdaroğlu: 34 Kişiyi Bilerek Öldürdüler

Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'nin, aydınlanması gereken bir olay olduğunu ifade ederek, "34 yurttaşımızı bilerek ve isteyerek birilerinin talimatıyla gidip öldürdük" dedi.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. İşt

Kılıçdaroğlu: 34 Kişiyi Bilerek Öldürdüler

Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'nin, aydınlanması gereken bir olay olduğunu ifade ederek, "34 yurttaşımızı bilerek ve isteyerek birilerinin talimatıyla gidip öldürdük" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
 
Metin Serezli sinemada önemli bir aktör, o da yaşamını yitirdi. Sanat camiasının başı sağolsun.
 
ULUDERE OLAYI
 
12 Mart darbesi bizim kararlı duruşumuzu göstermemiz açısından önemli bir tarih olmuştur. Mağdur olanların sesinin çıkmasını istiyorum. Korkmayın sesinizi çıkardığınızda içeri alırlarsa biz yanınızda olacağız bunu bilin.
 
Bir devlet düşünün ve o devleti yöneten hükümet düşünün. 32 vatandaşımızı öldürdüğümüzü düşünün. Uludere olayı sıradan bir olay değildir. O yüzden herkesin AKP hükümeti neler yapıyor diye düşünmesi lazım. Ölenlerin çoğunun yaşı 18'in altında. 14 aydır bu olay çözülemiyor.
 
Bu olayda ne olunduğunu biliyor iktidar, ama halka açıklamıyor. Olay sonrası komisyon kuruldu. Uludere olayı açığa çıksın diye. Komisyon kuruldu, Uludere'ye gidildi. Sonrasında alt komisyon kuruldu. Komisyon şu soruların cevabını aradı; İnsansız hava aracı görüntülerini kim değerlendirdi ve analizini kim yaptı? Bombalanacak kişilerin PKK'lı olduğuna kim karar verdi? Vur emrini kim verdi? Bu soruların cevabı kolay.
 
Uludere olayı Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmaz kaybolamaz diye Erdoğan biz faili meçhullerin üzerine gideriz demek istiyor. Bunu söyledi ama ortaya çıkan rapor bambaşka. İşin ucu Erdoğan'a dayanınca orada akan sular duruyor.
 
Erdoğan şimdi 34 yurttaşımızın katledildiği olayı nasıl kapatacağını düşünüyor.
 
İlk dikkatimizi çeken olayda katıldığı bir TV programında onlarda üyedir, bombalara basmıyor dedi. Onların PKK'lı olduğunu ima etti. Olay çok üzücü bir olay, ölenler sivil yurttaşlarımızdır. Bu sözü kullandılar.
 
İdris Naim Şahin'de bir açıklama yapıyor. 34 insanımız, çoğu 18'in altında olan kişiler figürandır. Biz buraya takılıp kalıyoruz dedi. Bunu söyleyen bir bakan.
 
BİLEREK ÖLDÜRÜLDÜLER
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'nin, aydınlanması gereken bir olay olduğunu ifade ederek, "34 yurttaşımızı bilerek ve isteyerek birilerinin talimatıyla gidip öldürdük" dedi.
 
Sorumluları bulun? İnsanlık adına utanç vericidir bu durum.
 
Herkes ellerini vicdanına koyup şunu söylemeli. İyi ki CHP var. Biz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz. Adalet yüce bir kavrandır, soylu bir kavramdır. Adalet milletin vicdanıdır. Adalet kavramı kişiden kişiye değişmez, eğilip bükülmez. Bir bilge diyor ya adalet kutup yıldızı gibidir bütün evren onun etrafında döner. Anneler ne istiyor adalet istiyor. Ama yanlış kişiden istiyor. Adaletsizliği kural yapmış bir iktidardan istiyor.
 
DİĞER PARTİLERDEN SES SEDA YOK
 
Olayları kapatmalarına kim engel oluyor? CHP! Diğer partilerin hiçbirinden ses seda yok.
 
İnsan haklarının ne olduğunu bilmiyor o partiler. Biz arkadaşlarımızı hasta mahkumlara gönderirken onların siyasi kimliklerine bakmadık. Yunus Emre çarşısında faciaya yakalanan arkadaşlarımız. Biz siz gelirken hangi partiye oy veriyorsunuz mu dedik?
 
Nerede hak arayan bir vatandaş varsa kapısını çalacağı tek parti CHP'dir. Biz en az 7 8 kez failler bulunsun diye önerge verdik. Tamamı AKP üyelerince reddedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler