Kentsel dönüşüm için meralar satılacak

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 Ekim’de start verilen kentsel dönüşümün kesintiye uğramaması için de yeni gelir kaynakları yaratma çalışmalarına başladı. Bu kapsamda özel hesabın yanı sıra şehir içinde kalan vasfını yitirmiş meraları kullanmaya hazırlana

Kentsel dönüşüm için meralar satılacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 Ekim’de start verilen kentsel dönüşümün kesintiye uğramaması için de yeni gelir kaynakları yaratma çalışmalarına başladı.
 
Bu kapsamda özel hesabın yanı sıra şehir içinde kalan vasfını yitirmiş meraları kullanmaya hazırlanan bakanlık, ayrıca değeri yüksek riskli binaları da satmak için çalışmalar yapacak.
 
Bununla birlikte çevre katkı paylarının yüzde 50’si ve döner sermaye gelirlerinin yanı sıra atıl arazilerin de dönüşüme aktarılması gündemde.
 
Bakanlık çevre katkı paylarından 100 milyon liralık bir kaynak geleceğini hesaplıyor. Başka argümanlar da masaya yatırılırken, 400 milyar liraya ulaşması beklenen kentsel dönüşüme 2B gelirlerinin de yeterli olmayacağı ifade ediliyor.
 
Kentsel dönüşümün kendi kaynağını üretmesi için masaya yatırılan çalışmalar önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulacak.
 
Şimşek’ten 1 milyar lira
Bakan Şimşek, 2B toplantısında Bakan Erdoğan Bayraktar’ın tulumba lafına atıf yaparak, kentsel dönüşüme gelecek sene 1 milyar liralık ilave kaynak konacağını söyledi. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1 milyarlık kaynak ciddi bir rakam.
 
Çünkü kaldıraçla bu rakamın belki 3-4 katına denk gelecek bir kentsel dönüşüm yapılabilir. Bu rakam doğrudan doğruya satan almadan çok, belki faiz desteği vs. konularda kullanılabilir.
 
İmkan olsa da biz sayın bakanımıza daha çok destek verebilirsek, şu an itibariyle ancak 1 milyar liralık ilave bir kaynak kentsel dönüşüm için bütçeye konulabilir.”
 
Bayraktar: Para onlarda
Bakan Bayraktar da Şimşek’in sözleri üzerine Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Yeni kaynaklar üreteceğiz. Zaten kentsel dönüşümü vatandaş yapacak. Biz onlara 400 milyar lira verecek değiliz. Para onlarda biz sadece ameliyatı yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler