"Kaos lobisi çözüm sürecini zehirlemek istiyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, sosyal medyada yazılıp çizilenlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Hedefin çözüm süreci olduğunu kaydeden Eker, "Kaos lobisi çözüm sürecini zehirleme

"Kaos lobisi çözüm sürecini zehirlemek istiyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, sosyal medyada yazılıp çizilenlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Hedefin çözüm süreci olduğunu kaydeden Eker, "Kaos lobisi çözüm sürecini zehirlemek istiyor" dedi.

Kobani eylemleri nedeniyle Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açıklama yaptı. 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Eker, çok sayıda işyerinin yakıldığını tahrip edildiği ya da yağmalandığını ifade etti.

Kendisinin dün akşam Diyarbakır’a geldiğini hatırlatan Eker, "Dün akşam saatlerinde ben Diyarbakır’a geldim. Diyarbakır’da sukunetin sağlaması için de dün gece saat 22.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halen devam ediyor. 10 kişi hayatını kaybetti. Bu gece itibariyle tekrar değerlendirilecek. Ona göre bir karar verilecek. Şehir şu anda genel anlamda sakin. Bizim ilk çağrımız vatandaşlarımızı sokağa çıkma yasağına uyması yönünde. Bütün vatandaşlarımızın sağ duyulu soğukkanlı bir şekilde meseleye yaklaşması özellikle siyasi sorumluluk sahibi hemşehrilerimiz barışçıl bir dil kullanmaları tahrik edici açıklamalardan kaçınmalarını istiyoruz.

Vatandaşlar kışkırtılmaya çalışıyor. Buna karşı vatandaşların dikkatli olmasını istiyorum. Sosyal medyada dönen bilgilerin çoğu gerçek dışı kaos yaratmaya dönüktür. Hiçbiri doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin IŞİD ile politikaları için söylenenler de doğru değil. Halkı silah kullanmaya bölücü örgüt sosyal medya üzerinden teşvik ediyor. Vatandaşlarımız buna itibar etmesin. Hayatına canına malına kastedilenler çoğunluğu itibariyle etnik olarak Kürt kardeşlerimizdir. Bir akıl tutulması yaşanıyor. Savaş ortamlarında bile sağlık görevlilerine ve ambulanslara zarar verilmezken dün Diyarbakır’da ambulanslara zarar verildi. Bu tabi bir akıl tutulmasıdır. Vatandaşlarımızın bütün bunları bilmesini arzu ediyoruz. Vatandaşlarımız bunları desteklemediğini biliyoruz. Esnafın dükkanlarına zarar veriliyor.

Bir an önce bu şehirde barışın sağlanmasını arzu ediyoruz. Devlet vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için tedbirler almaya devam ediyor. Vatandaşlar da bu konuda güvenlik görevlilerine yardımcı olmasını bekliyoruz. 45 civarında hastanelerde yatan yaralı var. Onlarla ilgili tedbirler alınıyor. Okullar tatil edildi 3 gün süreyle. Burada kaos lobisi var. Burada barış ve huzur içinde yaşama duygusu sabote etmek isteniyor. Çözüm sürecini zehirleme lobisi var. Gösteri yapılacaksa meşruiyet içinde yapılmalı. 30 civarında kişi de gözaltına alındı." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset