Kadına şiddetin tek çaresi...

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, kadına yönelik şiddetin tek çaresinin sevgi toplumu olduğunu söyledi.AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Köseoğlu, “Türkiye bir 8 Mart‘a daha şiddetten ayrımcılığa kadar geniş yelpaz

Kadına şiddetin tek çaresi...

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, kadına yönelik şiddetin tek çaresinin sevgi toplumu olduğunu söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Köseoğlu, “Türkiye bir 8 Mart‘a daha şiddetten ayrımcılığa kadar geniş yelpazeli kadın sorunlarıyla giriyor. Cinsiyet ayrımından kaynaklanan adaletsizlik sorununu yalnızca kadınların sorunu olarak görmek mümkün değildir. 8 Mart’ın kutlanması, erkeği kadından ayırmadan, insan hakkı açısından bakarak elbirliğiyle toplumun huzuru ve mutluluğu için cinsiyetler arasındaki her alandaki adaletsizliği ve haksızlıkları ortadan kaldırmak adına yapılabileceklerin değerlendirilmesi halinde bir anlam ifade edecektir. Bu çerçevede yılın tek bir günü de olsa; “Dünya Kadınlar Günü“ nün bu yönüyle toplumların bilinçlenmelerine, iç muhasebe yapmalarına ve en önemlisi adalet ve hakkaniyet duygusunu sorgulamalarına bir vesile olacağını umut ederek kutluyorum” dedi.

Ülke politikalarını belirlerken kadınların konumuna yönelik olumlu adımlar atılmadan, bu iyileşmenin gerçekleşmesi mümkün olmadığını belirten Köseoğlu, “Eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, toplumsal ve siyasal hayata katılım gibi göstergeler, kadınlarımızın hala ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kaldığını, bu konuda alınması gereken daha fazla mesafe olduğunu göstermektedir. Kadını eğitim hizmetlerinden mahrum bırakan, toplumsal ve siyasal hayattan dışlayan bir toplum; geleceğini adil, eşit ve ahenkli bir şekilde kuramaz. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi kadının gelişmişliğiyle doğru orantılıdır. O nedenle cinsiyet farklılıklarının kadın aleyhine sonuç doğuran her türlü negatif ayrımcılığının önüne geçilecek yasal ve sosyal düzenlemeler konusunda çok daha hassasiyetle durulmalıdır. Yakın bir gelecekte yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimlerinde sorunların çözüm merkezi olan yasama organında bu bakış açısıyla 2011 genel seçimlerindeki yüzde 14,18’lik kadın temsil oranının en az yüzde 30’lar düzeyinde olması için siyasi partilerimizi ve tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset