Kabine’nin en güçlü Bakanı Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın adı yine gündemde..2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde kabine değişikliği yapılacağı yolundaki beklentiler, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamayla netleşti. Siyaset kulis

Kabine’nin en güçlü Bakanı Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın adı yine gündemde..

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde kabine değişikliği yapılacağı yolundaki beklentiler, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamayla netleşti. Siyaset kulislerinde kabinede 7 bakanın değişebileceği konuşuluyor.
 
Kabine değişikliği, Başbakan Erdoğan'ın pek sevmediği bir kavram olsa da belli dönemlerde gündemin ön planına çıkıyor. Bu kez de beklenen oldu ve gündemde yine kabine revizyonu var.
 
Medyada yer alan haberlere bakıldığında kabine revizyonunda Bakanlar Kurulu'nun yarısının gitmesi gündemde. Ancak, Erdoğan'ın "Ustalık dönemi" diye nitelediği kabinesinde bu boyutta bir değişikliğe gitmesinin pek mümkün olmadığı belirtiliyor.
 
GİDECEK BAKANLAR KİMLER?
 
Başbakan Erdoğan, medyada ve kamuoyunda kabine değişikliği konularının konuşulmasını, "işine karışılıyor" olarak yorumladığı öteden beri biliniyor. Ancak, Erdoğan'ın bilinen bir tarafı daha var. Kamuoyundaki kabine değişikliği konusu gündemden düştüğü sıralarda planladığı değişikliği yapması.
 
ADAY GÖSTERİLECEK BAKANLAR
 
AK Parti”nin bugün itibariyle iki önemli bakanını, yerel seçimde aday göstereceği ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklandı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Hatay'dan aday olacağı kesinleşti. 
 
Bunların dışında Erdoğan'ın yaptırdığı anketler sonucunda Binali Yıldırım, Nihat Ergün ve Faruk Çelik'i de aday gösterebileceği belirtiliyor.
 
KABİNE REVİZYONUNDA BU İSİMLER Mİ GİDECEK?
 
Haziran 2011 seçimleri dahil, her kabine değişikliğinde adı gündeme gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in ismi  yine gündemde.Başbakan Erdoğan ise bu isimlerin adı her gündeme getirildiğinde bu isimlerin koltuğunu ısrarla korudu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her defasında Bakan Bayraktar'a  olan güvenini dile getirmiş ve arkasında durmuştu.Olası bir kabine değişikliğinde Bakan Bayraktar’ın yerini koruması bekleniyor.
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan Karayolları Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanıyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler