Kabinede değişiklik olacak mı? İşte cevap...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yerel seçimlerde gösterilecek adaylara ilişkin, "Şu anda 10 büyükşehirde belediye başkanı olan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu çok başarılı. Çok başarılı olan arkadaşlara 'siz kenara çekilin, biz yerinize b

Kabinede değişiklik olacak mı? İşte cevap...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yerel seçimlerde gösterilecek adaylara ilişkin, "Şu anda 10 büyükşehirde belediye başkanı olan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu çok başarılı. Çok başarılı olan arkadaşlara 'siz kenara çekilin, biz yerinize başkasını getireceğiz' demeyiz, başarıyı ödüllendirmek lazım. Şu anda bizde olan büyükşehirlerde arkadaşlarımızın önemli bir kısmının ben devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

‘BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMEK LAZIM’ 

Ak Parti'nin yerel seçimlerde göstereceği adaylarıyla ilgili de değerlendirme yapan Çelik, şunları söyledi:   

"Şu anda 10 büyükşehirde belediye başkanı olan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu çok başarılı. Çok başarılı olan arkadaşlara 'siz kenara çekilin, biz yerinize başkasını getireceğiz' demeyiz, başarıyı ödüllendirmek lazım. Şu anda bizde olan büyükşehirlerde arkadaşlarımızın önemli bir kısmının ben devam edeceğini düşünüyorum. Diğer il ve ilçelerle ilgili çalışma devam ediyor. Bazıları acele ediyor. Aralık sonunda bu iş bitse, ocak, şubat, martta kampanya yapılsa 90 gün eder. 90 günden fazla kampanya da vatandaşı bıktırır. Seçim bir demokrasi şölenidir, şölenin de çok fazla süreni insanı bıktırır, o bıkkınlığı da yaratmamak lazım. Bizim seçimde kullanacağımız yayınlar, bizim adaylarımızın belirlenmesi, her türlü hazırlığımız her zaman olduğu gibi zamanında olacaktır. Kimsenin en iyisinin yapılacağından bir şüphesi olmasın."

‘KÖKLÜ BİR REVİZYON OLACAĞINI SANMIYORUM’

Çelik, bazı bakanların belediye başkanlığına aday olacağı ve bu nedenle de kabine revizyonu yapılacağı şeklindeki tartışmaları hatırlatarak şöyle konuştu:

"Kabinede bir revizyon aslında beklenmiyor ama kanunen belediye başkan adayı olan bakanların, bakanlıktan ayrılması zorunluluğu da yok. Bakanlar, milletvekili seçimine bakan olarak girmiyor mu? Giriyor. Fransa'da, birçok ülkede de böyledir. Milletvekili belediye başkanlığına girerken istifa etme zorunluğu yok, nitekim Kemal Kılıçdaroğlu geçen dönem etmemişti."

‘BAŞBAKAN NE DÜŞÜNÜR BİLEMEM’

"Bana kalırsa benim bireysel fikrim, bakan arkadaşlarımızın aday olması halinde istifa etmeleri gerekmiyor. Ama Sayın Başbakan bu konuda ne düşünür, istifa etmelerini mi ister, yerine başkalarını mı getirir bilemem. Bakanlardan kaçı aday olur onu bilemem. Ama köklü bir kabine revizyonu olacağını sanmıyorum"

DERSHANELERİN KAPATILMASI

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin görüşlerini de açıklayan Çelik, "Zaman gazetesinde konuyla ilgili MEB'in olduğu iddia edilen bir taslağa yer verildi. Ben sabah ilk iş olarak Sayın Bakan'ı aradım, Zaman gazetesinde yer aldığı şekliyle bir düzenlemenin olmadığını söyledi ve sonra bir tekzip yayımladı. Dolayısıyla ben şu anda yapılmış net bir düzenleme görmediğim için şu an yorum yapmak istemem. Ama tekrarlayayım, Zaman gazetesinde yer aldığı şekliyle bir düzenlemenin olmadığını bizzat Sayın Bakan açıkladı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler