İstifa eden vekile jet davet

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in dün TBMM Genel Kurulu'ndaki yaklaşımının bölücü, ırkçı, ulusalcı ve faşist bir yaklaşım olduğunu söyledi. Metiner, AK Parti'nin kapılarının Fırat'a sonuna kad

İstifa eden vekile jet davet

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in dün TBMM Genel Kurulu'ndaki yaklaşımının bölücü, ırkçı, ulusalcı ve faşist bir yaklaşım olduğunu söyledi. Metiner, AK Parti'nin kapılarının Fırat'a sonuna kadar açık olduğunu da söyledi.

Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, anadilde savunmaya imkan veren tasarının dün TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde “Türk ulusuyla Kürt milliyetini bana eşit gördüremezsiniz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'i eleştirdi.
 
Güler'in ırkçı, ulusalcı zihniyetini açığa vuran konuşma yaptığını anlatan Metiner, bu sözün CHP'nin tek parti dönemini hatırlattığını ifade etti.
 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyan Kürt milletvekili olarak Güler'i şiddetle kınadığını dile getiren Metiner, “Sayın Güler'in dünkü yaklaşımı, bölücü, dibine kadar ırkçı, ulusalcı, faşist bir yaklaşımdır. CHP'nin ideolojik genleri bir kez daha karşımıza ürkütücü biçimde çıkmıştır” diye konuştu.
 
Metiner, Türkiye'de Türkler ve Kürtler'in hem birbirinin kardeşi hem eşiti olduğunun altını çizerek, Türkler'in ne hakkı varsa Kürtler'in de aynı hakkı olmasının zorunluluk olduğunu söyledi.
 
Atatürk'ün Birinci Meclis'i açarken, “Bu Meclis sadece Türkler'in değildir, Kürtler'in de diğer anasır-ı İslam'ın da Meclisi'dir” dediğini anlatan Metiner, Güler'in bunu bilmiyorsa CHP ile partisinin kurucu genel başkanı Atatürk arasındaki ilişki üzerinde durmaması gerektiğini vurguladı.
 
Mehmet Metiner, Güler'in konuşmasının MHP milletvekilleri tarafından alkışlandığını ifade ederek, “CHP ulusalcılığıyla MHP milliyetçiliğinin aynı potada nasıl birleştiğini dün gördük” dedi.
 
CHP'nin kendisini imtiyazlı, kendisi dışındakileri aşağı gören anlayış üzerine oturduğunu öne süren Metiner, şöyle konuştu:
 
“Bu CHP'nin değişmeye zinhar niyeti yoktur. Güler'in anlayışı CHP'nin asıl zihniyetini hepimize bir kez daha göstermiştir. Hem eşitlikten bahsedeceksiniz hem Türkler ile Kürtler'in eşit olmadığını söyleyeceksiniz. Türkler ile Kürtler'i eşit görmezseniz bu ülkede hiçbir sorunu çözemezsiniz. 
 
Asıl haddini bilmesi gereken bizatihi kendisidir. Siz başörtülü kadını, mütedeyyin vatandaşları ötekileştireceksiniz, Kürt vatandaşlarınızı ötekileştireceksiniz ama kalkıp sosyal demokrasiden, eşitlikten söz edeceksiniz. Bu ne yaman çelişkidir? Başörtülüleri üniversitelerden, kamusal hayattan sürdünüz. Meclis'te tek başörtülü olmaması size ayıp olarak yetmez mi?”
 
"AK PARTİ'NİN KAPISI AÇIK"
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in dünkü TBMM Genel Kurulu oturumuna katılmamalarını dikkat çekici bulan Metiner, Tanrıkulu'nun Güler'e ne tepki vereceğini merak ettiğini söyledi. Metiner, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın da bu rahatsızlığından haberdar olduğunu ifade ederek, Ak Parti'nin kapılarının Fırat'a sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.
 
Ana dilde savunmaya ilişkin tasarının devletin üniter yapısını hedef almadığını dile getiren Metiner, “4 4 4 eğitim sisteminde Kürtçe seçmeli ders oldu, üniter yapı mı bozuluyor?” diye sordu. CHP'nin başka dilde savunma yapılabilmesine ilişkin teklifinin tasarının mevcut halinden çok farklı olmadığına işaret eden Metiner, CHP'yi siyasi takiyecilik yapmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset