İşte HDP'nin cumhurbaşkanı adayı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), düzenlenen basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş’ın ismini Gencay Gürsoy’un açıkladı.Demirtaş, adaylığının açıklanması sonrası yaptığı açıklamada şu ifadel

İşte HDP'nin cumhurbaşkanı adayı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), düzenlenen basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş’ın ismini Gencay Gürsoy’un açıkladı.

Demirtaş, adaylığının açıklanması sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'de bu görevi yürütebilecek çok değerli binlerce arkadaşımız var. Belki de bu kadar çok seçeneğe sahip olmak ve özgürlükçü düşünenler açısından çok büyük bir zenginliktir. Binlerce arkadaşımız benden çok daha fazla bu görevi layıkıyla yürütebilecek durumdadır. Kamuoyu ve dostlarımızın ve ismi geçen aday adayı dostlarımın desteğiyle de bu görev beni omuzlarımda. Kardeşlerimizin ortak adayı olarak huzurunuzdayım.

ÇOK BÜYÜK KAZANÇ OLACAKTIR

Elbette bu görevin bana verilmiş olması bütün arkadaşlarımın kıymetli emanetini bugünden itibaren şahsımda bu çizgiye bu ilkesel duruşa emanet edilmiş olması demokrasi mücadelesi açısından çok büyük bir kazanç olacaktır.

KİŞİ OLARAK ÇANKAYA'YA ADAY DEĞİLİZ

Kampanya sürecinde göreceksiniz ki biz tek başımıza kişi olarak Çankaya'ya aday değiliz. İlkelerimizle birlikte temsil ettiğimiz bütün kesimlerin temsilcisi olarak oraya talibiz. Sadece bir kişiyi aday gösterme zorunluluğu olduğu için biz adayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler