İşte çatı adayın ilk hedefi

Kocaeli’de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Devletin adalet kurumlarının saygın bir durumda çalışmalarına devam etmesi lazım. Bizim ilk hedefimiz demokrasiyi gerçekleştirirken adaletin, yargının bağımsız hale ge

İşte çatı adayın ilk hedefi

Kocaeli’de katıldığı iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Devletin adalet kurumlarının saygın bir durumda çalışmalarına devam etmesi lazım. Bizim ilk hedefimiz demokrasiyi gerçekleştirirken adaletin, yargının bağımsız hale gelmesi" dedi.

Kocaeli’de CHP Kartepe İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye bugün dönüm noktasında" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye büyük bir yol ayrımında. Türkiye ya demokrasi yolunda devam edecek ya da daha sıkıntılı günlere devam edecek. Bu sıkıntılar Çankaya’da gereken sükuneti, serinkanlılığı bozmayacak, öfkeyle sorun çözmek değil, sorun yaratmak tavrıyla devam edebilir. Onun için Türkiye bu seçimde hayati bir kararla karşı karşıya. Ben bir partinin adayı değilim, 5 partinin de adayı değilim. Bugün 9 parti desteğini ilan etti. Türkiye’de bir iki parti kaldı onlar da desteklerini ilan edecekler. Bütün bu partilere teşekkür ediyorum."

"ELİ MAŞALI OLMAMALI"

"2023 senesine yaklaşırken Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olması gibi bir hedef koymuştuk. Bugünlerde ilk 20’den dışarı çıkma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Biz zaman içerisinde ortalama gelirimiz 10 bin doları aşmadı. Gelir dağılımında çok büyük sıkıntılarımız var" diyen İhsanoğlu, Çankaya’da insanlar arasında eşitliği sağlayacak zihniyeti hakim kılacaklarını ifade etti. İhsanoğlu, "Bizim ilk hedefimiz demokrasiyi gerçekleştirirken adaletin, yargının bağımsız hale gelmesi" diyerek şunları söyledi:

"Herkese eşit mesafede, bütün vatandaşları kucaklayan, 76 milyon ailenin babası olma durumundayım. Şefkatle, adaletle, sevgiyle yaklaşmalı. Eli sopalı olamamalı. Eli maşalı olmamalı. Türkiye böyle bir baba, böyle bir reis-i cumhur arıyor. Kanunlar birileri böyle istiyor diye değişmesin. Devletin adalet kurumları herkes tarafından saygın bir durumda çalışmalarına devam etmesi lazım. Bizim ilk hedefimiz demokrasiyi gerçekleştirirken adaletin, yargının bağımsız hale gelmesi. Türkiye’nin içerideki huzurunu sağlayacağız. Dışarıdaki itibarını sağlayacağız. İnsanlar arasında eşitliği sağlayacak zihniyeti Çankaya’da hakim kılacağız. 10 Ağustos’ta oylarımıza ve sandığımıza sahip olalım."

Davetlilerle tek tek selamlaşan İhsanoğlu, Kocaelili vatandaşlarla iftar yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler